Ekonomija

Đukanović: Cilj EPCG niži računi za struju

Milutin Đukanović

Novo rukovodstvo Elektroprivrede (EPCG) isključivo će voditi računa o interesima građana i kompanije, a strateški ciljevi moraju biti smanjenje iznosa računa za struju i povećanje proizvodnje električne energije, saopštio je novi predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

On je u video-izjavi u kojoj je predstavio plan rada državne energetske kompanije kazao da je 20 godina radio u toj kompaniji, kao i da su njegovi roditelji tu proveli čitav radni vijek.

“Nemam važnijeg posla nego da u granicama svojih mogućnosti doprinesem da EPCG postane lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore, a ona to može”, poručio je Đukanović.

Kako je dodao, Odboru direktora će predložiti da preispita politiku subvencija za električnu energiju, te da će zahtijevati da se u rješavanje tog problema uključe i Vlada i Skupština.

“Predložiću i da se preispita politika naknada operatorima, koje operećuju račune za električnu energiju. Nije u redu da na računu, cijena električne energije učestvuje sa 30 odsto, a ostalo su razne naknade i porezi”, rekao je Đukanović.

Predsjednik Odbora direktora EPCG poručio je i da nema govora o gašenju Termoelektrane u Pljevljima, te da se mora završiti modernizacija tog energetskog objekta.

“Ekološka rekonstrukcija i sanacija Maljevca biće završeni. Gašenje Termoelektrane nije opcija. Važno je da će nastaviti da radi i biće najmodernija u regionu. Takođe, preispitaće se svi ugovori i tenderi koje je sklapala ili država ili EPCG”, najavio je Đukanović, dodajući da će se razvoj EPCG bazirati na zelenoj energiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stanje stvari
Gost
Stanje stvari

Sprema se brza predaja u tuđe ruke

eko
Gost
eko

Na osnovu dosadašnjeg iskustva sa vama,bojim se da je nećemo ni imati.

Cgcg
Gost
Cgcg

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Bnjj
Gost
Bnjj

Niži računu su neophodni

Sto bi ovo????
Gost
Sto bi ovo????

Nizi??????
Trend je u Evropi da struja skace i to ozbiljno. Maknite vi maxigrafe sto ne daju privredi da se razvija,to ukini, bitnije je, nego pricati pricu. Branices i ti investicije ubrzo ko i kolege sinoc na vijesti u reflektoru. Ne treba mhe, TE, nafta…..investicije? Jok, sto ce nama ekonomija, gledajmo praznog stomaka u ekologiju

Realno
Gost
Realno

Srecno bilo dobri covjece…samo smanjite stavke na racunima za struju koju su ovi prethodni nezakonito i neustavno naplacivali grdjanima

Target
Gost
Target

Cilj Djukanovica. Plata predsjednika odbora EPCG I pozicija moci.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Evo ga ovaj što ne priznaje crnogorsku vojsku,i takav čovjek je dio vlasti?

Exfart
Gost
Exfart

A otpis dugova koji ste obećavali???

DEJAN
Gost
DEJAN

Ekpert si za veike racune. No dje su ti racuni za struju evo kra mjeseca racuna nema. Sramno. Pa saljete stare ljude po saltera da cekaju.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jel ovo Mićo koji je poslao pogrešno 60 hiljada opomena građanima Crne Gore, građanima koji nijesu bili dužni??? Jel ovo Mićo koji je tim činjenjem oštetio EPCG za 60 hiljada eura ( stampa, kovertiranje, slanje preko Pošte CG) i da čovjek nije ništa odgovarao????

Sasa
Gost
Sasa

Nemoj da bude dva posto.

Boka
Gost
Boka

Da vidimo stručnjače hoćeš li slagati?
Do sad sve što ste uradili bilo je naopako!

Aco
Gost
Aco

Milo je bolji, a sjedi dje si, sve kroz Mila gledas.

piper
Gost
piper

Front je obecao, kada dodje na vlast, da ce svim svojim glasacima platiti racune i dugove..cak su se i potpisivali i spiskove pravili..
Trebalo bi izvuci nedje te izjave njihove i podsjetiti glasace, cisto da se zna..

Send this to a friend