Ekonomija

Đukanović-Davids: Integracija regiona je najbolji okvir za njegov razvoj

Integracija regiona je najbolji okvir za njegov razvoj, posebno u kontekstu potrebe usvajanja novih znanja i evropskih standarda u savladavanju trgovinskih prepreka u regionu, saopšteno je na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i izvršnog direktora holandske konstituence u Svjetskoj banci Kuna Davidsa koji je održan nakon zvaničnog otvaranja debate 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a.

Đukanović je istakao značaj ukupne saradnje sa SB uključujući kreditne podrške Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), kao dijela Svjetske banke.

On je ukazao na podudarnost prioriteta SB sa prioritetima crnogorske ekonomske politike, učvršćivanje fiskalne stabilnosti i podizanje nivoa konkurentnosti i otvaranje noviih radnih mjesta.

Izvršni direktor u Svjetstkoj banci iskazao je zadovoljstvo prilikom da se sretne sa predsjednikom i detaljnije se upozna sa vizijom razvoja u Crnoj Gori. Pozitivnim je ocijenio procese u Crnoj Gori u pogledu rasta i fiskalne stabilizacije i iskazao interesovanje za saradnju u projektima zapošljavanja mladih, privatnog sektora i održivosti.

On je takođe pohvalio balans koji Crna Gora uspijeva da ostvari između napretka i održivosti ekonomije.

 

Send this to a friend