Ekonomija Od 1. avgusta Portonovi biće otvoren za javnost

Đukanović: Impresioniran sam onim što sam vidio

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv Ahmeta Erentoka, predsjednika Borda direktora Azmont Investmentsa, posjetio je budući rizort Portonovi u Herceg Novom. Tom prilikom premijerno su predstavljeni završni radovi prve faze izgradnje, sadržaji i aktivnosti koji će od 1. avgusta ove godine biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti. Đukanović je naglasio da je impresioniran onim što je vidio.

 

Foto: Predsjednik Crne Gore

“Impresioniran sam onim što sam ovdje vidio. S obzirom da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo nevjerovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je napravljeno sve u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja. Željeli smo da odaberemo dobrog partnera koji će biti u stanju da donese nove standarde i u gradnji i u turističkoj ponudi i mislim da sa zadovoljstvom danas možemo da kažemo da to dobijamo i da će u tome već od ovog ljeta uživati prve grupe posjetilaca, prve grupe turista koji će biti u ovom kompleksu”, kazao je Đukanović nakon obilaska Portonovog.

Prema njegovim riječima ono što je, takođe, veoma važno, jeste da ćemo kroz završetak gradnje ključnogo bjekta hotela One& Only, prvog takvog hotela u Evropi bitno unaprijediti najkvalitetniju hotelsku ponudu na crnogorskoj obali, i u Crnoj Gori uopšte I da će to biti još jedan novi znak raspoznavanja i turističke i Crne Gore uopšte.

“Veoma insistiram na tome da smo kroz realizaciju ovakvog projekta bitno unaprijedili standarde i da upravo postižemo ono što želimo, da Crna Gora ne bude jedna od jadranskih ili jedna od mediteranskih turističkih destinacija, nego da kroz realizaciju ovakvih projekata postaje jedna od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija”, istakao je on.

Takođe, kako je naglasio, veoma je dobro primijetiti da već u ovoj fazi gradnje ovdje radi otprilike oko hiljadu i po ljudi, da su mnogi od njih građani Crne Gore.

“Dakle, da ovakvi projekti postaju jedno novo tržište, nova prilika za dokazivanje domaće radne snage, da ljudi iz Crne Gore učestvujući u ovakvim projektima, najprije dobijaju kvalitetnu šansu za rješavanje pitanja egzistencije, a uz to uče neki novi zanat na najvišem nivou i mnogi od njih će biti spremni da, vjerovatno, učestvuju u realizaciji sličnih projekata, ne samo u Crnoj Gori, nego i izvan naših granica”, kazao je Đukanović.

Foto: Predsjednik Crne Gore

On poručuje da je ovo ozbiljna šansa za rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i ključna šansa za razvoj Crne Gore, prije svega u ovim djelatnostima koji zaista predstavljaju i najbolju razvojnu šansu za našu zemlju.

“Napokon, želim takođe da primijetim da je investitor realizujući ovaj projekat, pokazao visok stepen društvene odgovornosti. Pratio sam od prvog dana kada je Azmont Investments krenuo da se predstavlja i Herceg Novom i Crnoj Gori. Radio je to zaista na jedan način koji može biti uzor drugim kompanijama i koji može istovremeno podučiti domaće kompanije kako uz ostvarivanje profita treba pametno komunicirati sa društvenom zajednicom u kojoj realizujete taj projekat”, rekao je on između ostalog.

Predsjednik Borda direktora Azmont Investmentsa Ahmet Erentok je kazao da su veoma počastvovani što mogu da ugoste Đukanovića danas jer na današnji dan prije sedam godina, potpisan sporazum sa crnogorskom Vladom za razvoj i izgradnju visoko luksuznog hotelskog kompleksa.

“Bili smo pozvani od strane predsjednika Đukanovića koji je u to vrijeme bio premijer, vjerovali smo njemu, vjerovali smo Crnoj Gori. On nas je ohrabrio te smo stoga počeli da radimo i danas po prvi put spremni smo da otvorimo prvu fazu hotelskog kompleksa”, istakao je on.

Najavio je da će u aprilu 2020. hotel biti spreman da primi prve goste.

Kada je 2012. godine kompanija Azmont Investments ušla na crnogorsko tržište, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu eura, kazali su iz te kompanije.

U svim segmentima projekta sada je angažovano u prosjeku 1.560 radnika.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara eskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija. Svjetski brendovi, kao što su prvi One& Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom, i D-Marinom kapaciteta 238 vezova i mogućnošću prijema brodova dužine do 120m, sastavni su dio Portonovi Rizort ponude.

Foto: Predsjednik Crne Gore

U okviru marine predviđen je i granični prelaz. Portonovi naselje osmišljeno je u tradicionalnom mediteranskom stilu sa kombinacijom bokeške i venecijanske arhitekture, uz poštovanje crnogorske istorije, tradicije i culture življenja i gradnje. Njegovim završetkom značajno će se podići kvalitet i standardi turističke ponude Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PERA LOZAC
Gost
PERA LOZAC

Kakve ce koristi obican crnogorski gradjanin imati od toga, mozda jedino nekoliko nesretnika koji ce imati srecu ili nesrecu, kako ko gleda, jer ce u sezoni sluziti tamo, poneki i za stalno za neku bednu crkavicu. Velika vecina nece imati priliku niti mogucnost da kroci i da vidi kako izgleda.

Elsan
Gost
Elsan

Mnoge boli sto postojis,ziwio mi i wladao jos 100godina

crnogorac
Gost
crnogorac

Koga je briga sa čime si ti impresioniran?

Posrbica
Gost
Posrbica

Ja shvatih da sam Crnogorac i da nemam nista sa Srbijom. Drugo je to sto su mi posrbili svu famelju kukavnu! No ja se srecom osvijestih i vratih onome iskonskom Crnogorstvu koji su bili moji preci prije posrbljavanja.

CETINJE
Gost
CETINJE

I JA SAM IMPRESIONIRAN MILO KOLKO TI IMAS ODIJELA A JA NE MOGU KUPITI PATIKE OD 50 EURA

Teodo
Gost
Teodo

Lomi,bio bi i ja impresioniran da je 40% porto novi moje…

Stari
Gost
Stari

Mene nesto drugo impresionira da za 30 godina ne ozivljese niti jednu fabriku na temeljima one stare. Eto valjalo bi da i mi nesto proizvodimo. Recimo nesto slicno kao Daido metal Kotor bivsa Indusrija Lezaja Japanac gazda firma radi nasi prave lezaje uz solidne plate i sve po propisu. Slobodni vikendi praznici godisnji odmori itd Nikad niti jedan novinar ne… Više »

Shaolin
Gost
Shaolin

nije im bilo u cilju da otvaraju fabrike, da narod radi i živi, nego im je u cilju bilo ovako nešto i da narod preživljava, da se zanosi glupostima cijelog života

Alder
Gost
Alder

Tako dobar politicar a tako lose vodi drzavu interesantno

DAKA
Gost
DAKA

Ovo je isto kao i PM i Lustica Bay ,sve jeftina gradnja oblozena kamenon iz sirokog brijega.
Ovdje nema kamena iz MNE jer kao sto i sami znate mi smo ravnicarska zemlja i skoro kao Holandija vapimo za kamenom.

Moje ime
Gost
Moje ime

Zato su Bar i Ulcinj totalno zapostavljeni.

radosav72
Gost
radosav72

Ali najjace mi je sto je prije pocetka gradnje P. N. , Rusima servirano da ce tu biti NATO baza :), i Rusi pokupovali sve placeve na Tortu ( ono iznad kasarne Kumbor) , doveli struju i sve ostale instalacije koje bi mogle da snadbijevaju, recimo pola Kotora. A Milo ih lagano navukao i iskulirao 🙂 . A na Torti,… Više »

radosav72
Gost
radosav72

Bravo predsjednice. Zivio stotinu godina i dabogda dok si ziv vladao Crnom Gorom!!!

Milosava
Gost
Milosava

Malo je to, sto cemo onda ?

radosav72
Gost
radosav72

A do tada cemo Milosava draga, i ovu nasu zalutalu bracu nauciti ko su i sto su, a onda cemo moci da biramo vlast po principu ko nudi bolji ekonomski plan. Jer garantujem da sada nijedan Crnogorac ( pod Crnogorcima podrazumijeva se spadaju i ovi koji su zalutali) nezna nista o ekonomskom planu nijedne politicke partije.

Milosava
Gost
Milosava

Bogomi radosave ne moze on zivjet toliko dugo koliko ce trebat zalutaloj braci da nauce to sto ti mnis da treba da nauce, nema vise metuzalema, ako to nijesi ti radosave !!! A sto nas ometa raso da sad ova drzava ima ekonomski plan, no cekamo, daleko bilo, ne mogu ni da spomenem, hriscani smo, ne valja se, svak ce… Više »

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Radisave mozes sjutra da uzmes sendvic sa najboljim parizerom i kecapom

Bokelj
Gost
Bokelj

Boka nije Crna Gora.

free samples
Gost
free samples

a da mu das platu i prepises kucu i imanje…..

Gligorije
Gost
Gligorije

Dosadi vise covjece 30 godina vrtis 200 rijeci.I onda frka kako nam je najnizi IQ u Evropi.Da ista imamo u glavu ne bi te odavno ni gledali ni slusali.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Gligorije de ti out sumadije – pa da vidis iq!!

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Bik li se mogao oženiti da kupim jedan apartman ođe i da ga prepisem ženi.

DAKA
Gost
DAKA

Dobro je ,ako bi mogli na otvaranje da povedete ovu muziku sa bedema iz kotora, sto nam cijeli dan usi probi a ni jednu rijec nisam ukapirao.sto je ovo ljudi?

Shaolin
Gost
Shaolin

predśedniče, cijeli južni dio Crne Gore prodaj strancima, možda nam uz njih krene na bolje jer sa vašom filozofijom ne idemo naprijed

Joo
Gost
Joo

Bolje nego sa takvima kao ti koji bi jedino sisali drzavnu s………

Mirko
Gost
Mirko

Je li Migo isao? Zna li se dje je?

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Pravda za Kačavendine!

DAKA
Gost
DAKA

Lako je nikog impresionirat ko pojma nema o turitmu i gradjevini. Pitajte ih koliko su kvadrata usli u zaliv i suzili ga za 2/3. To svako vidi ko iz tivta krene aviinom za Bg. Ne placaju komunalije,PDV na izhradnju i PDV NA OPREMANJE. PDV je zagarantovan 7% na sav primet. Da li je ovo pametna investicija?

Mne
Gost
Mne

Tako je, ali niko ne vidi jer su nam intwlektualci u CG izvrsni!

Joo
Gost
Joo

A po tebi bi bilo bolje da su ostavili krs i lom kakav je bio…..da dogradite jos neke ilegalne vikendice….i tako ta rugla, jer to ide uz vasu estetiku……

DAKA
Gost
DAKA

Joo,krs i lom su ovi isti napravili sa arsenalom i kumborom da bi ga dali sami sebi za 1e. To je sve bilo uredjeno od strane vojske. Sva infrastruktura je iskoristena . I ja bi gradio bez para kad mi sve poklone.LICNO NE OBILAZIM TAKVE LOKACIJE ZA FASCINACIJU SIROKIH MASA,

mojsilović
Gost
mojsilović

Seljaka je lako impresionirat bio On iz Rastoka ili iz Rasove.

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Još lakše popa razočarati

Kutinjo
Gost
Kutinjo

Izađi mala,izađi mala

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Đe je ona đevojka iz kotora i tivta da mi vrati majcu što mi je uzela u bar.

Investicija
Gost
Investicija

469 miliona eura… Pa to je skoro hiljadu koverata za kupovinu glasova.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Velika je to matematika za tebe. Nijesi dobro podijelio. No vi domaći “srbi” i Ristovi popovi crkoste od muke. Kako ćete preteć kad se pušti auto put dogodine, nije mi jasno. No ako imate đe bolje, nije mi jasno što se ođe patite.

Joo
Gost
Joo

@stara….nemaju oni nigde bolje ali im fale dani okupacije…..jer sada su konacno na mestu na kojem su bili i pre 1918.-e…..stranci u CG……

DAKA
Gost
DAKA

Auto put iz nidje u nista

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Sve je ovo lijepo,svjetski,dah zastaje. Međutim ništa bolje narodu. Šta je razlog da ne budem zlurad?Volim kad se gradi,volim što je to u našoj državi,ali ne volim što se narodu ne vidi boljitak. Sve trpaju sebi u džepove. Kažu da je sve za narod a sa druge strane svijeta dovode radnike,sirotinju i bijedu svjetsku. Pa tako se štiti lični biznis… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Brao za komentar.sve na svoje mjesto 100% si u pravu

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Plate male a cijene evropske.

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Jedina nada za nas turizam su ovakva ulaganja i što manje paradajz turista pa neka idu u Tursku bliža im je od nas u svakom smislu.

Belgijanac
Gost
Belgijanac

U tursku super cijene jeftinije nego u CG . I to u hotele 5*

Joo
Gost
Joo

@belgijanac…..srecan ti put i uzivaj u Turskoj…..

Belgijanac
Gost
Belgijanac

Samo nek se razvija naša zemlja pa biće i nama bolje . Svako ko kaže da ovo ne valja je neprijatelj države i naroda CG !

Pisac
Gost
Pisac

Koliko pakosnih komentara. Bolesnome kako god uradio njemu je isto. Podrška Preśedniku i da svi projekti budu realizovani za boljitak naše Crne Gore.

Špijun
Gost
Špijun

Nikolaidisu, ti li si?

DAKA
Gost
DAKA

Patriota,sto ti imas od preshednikove impresije, Vidis li junace koliko je negativnih komentara skupio . Svako normalni vidi da nema razloga za impresiju kad ga svaki dan izvodjaci obavjestavaju u koja su doba. Pitas li se ko izvodi radove u PN. Da ti ja kazem 1000 turaka je ukljuceno u zavrsne radove pa nam je zbog toga statistika u turizmu… Više »

biro rada
Gost
biro rada

prodase sve lijepo a sto ce ostati generacijama koje dolaze?

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Ovo nije prodato, nego napravljeno nešto novo.

Joo
Gost
Joo

A kome da ostane takvo nerazvijeno….tebi da dodjes i za dzabe uzivas u moru i prirodi……generacije koje dolaze neka sebi stvaraju….drzava im nije staratelj….komunizam je umro a trebao je i puno ranije……

Rankovic
Gost
Rankovic

Impresioniran svojim privatnim posjedom, vrlo cudno 😂😂😂😂

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ne znam samo ko ce da rmbaci u te tajkunske kazamate za 300e a dps propagira nova radna mjesta.lijepo su nam sredili da moramo bjezat u evropu.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo za komentar

Gligorije
Gost
Gligorije

Filipinci i Tajlandjani nisi u toku.

Marko
Gost
Marko

Obraza nema stida nema gazi preko svih načela samo zbo sebičluka i alavosti.

Mili
Gost
Mili

Dosao da obidje zavetinu. Ako si i treba

Bnjj
Gost
Bnjj

Oće li i tu plate bit 300e i da se radi 5 mjeseci ili ćemo nać Filipince da rade za tih 300e

Prika
Gost
Prika

Zarko ih dovodi ne brigaj,on je bistar ka suza,grijeha od mozgova nasijeh!!!

Bokelj
Gost
Bokelj

Samo me zanima koliki je Milasov procenat ovde ili kolko je njegovih apartmana

Emanuel
Gost
Emanuel

Svi su njegovi.

Gligorije
Gost
Gligorije

100%.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mnogi u svijetu misle da ovo i nije dobar pravac za razvoj turizma ali jeste svojstven siromasnim i nerazvijenim drzavama !!!

Stari
Gost
Stari

Naravno da nije vrijeme vec pokazuje a jos ce vise

Nebojsa
Gost
Nebojsa

97% gradjana Cg ne moze da priviri tu..

🇲🇪CG🇲🇪
Gost
🇲🇪CG🇲🇪

To se i ne pravi za nas, nego za ovih 3%.

DAKA
Gost
DAKA

Sledeci projekat ce biti zaobilaznica u sirokom luku samo da eliti ne smeta buka. Spremite lovu stize na naplatu.

starac fočo
Gost
starac fočo

Ovo izgleda prelijepo. E sad što ne može da se udovolji jednoj trećini pučanstva (koja bi da može podigla krstionice i crkve cijelom obalom) na to se ne treba obazirati. Samo naprijed Crna Goro, što više ovako luksuznih i skupih resorta. Dosta je više paradajz i paprika turizma.

anonimni
Gost
anonimni

Najslabija sezona u ovom vijeku. Bolje je bilo 1999. godine poslije bombi. Trazili smo dobili smo umjesto paradajz turizma kokain turizam.

Gligorije
Gost
Gligorije

Aferim.

Gruban
Gost
Gruban

Starac foco od stotinu ljeta, sa sto ljeta pa zaaveta !

Bnjj
Gost
Bnjj

Treba pozdravit svaki projekat međutim mi smo mnogo loša zemlja za život sa nezaposleno ću strašnih razmera sa platama od 300e sa nepoštovanjem zakona o radu to su sve fakti

Jeger
Gost
Jeger

Samo mi je krivo sto se ti nerviras, bas mi je krivo.

Maestrral
Gost
Maestrral

I mi smo Milo impresionirani da ti za 30 godina nista uradio nisi, vec si doveo ovu drzavu do propasti.
Niko se vise ne prima na te sovinisticke price. Umorni smo od izmisljene mrznje prema svojima, samo jer imaju drugacije politicke poglede. Umorni smo od tebe i tvoje stranke, od jada i siromastva. Dosta vise.

Mina
Gost
Mina

To je tvoj ambijent,brzo ces ti tu kupit apartmnan.Ima se ,moze se.A sirotinja,zahvaljujuci tvojoj osionosti,cucace uspred hramova sa suvim hlebom da brani hramove.

Aljo,vjernikDPS
Gost
Aljo,vjernikDPS

Kupit apartman, zašto kad je pola njegovo!

Dalibor
Gost
Dalibor

Da bi imao 51%

Peruta
Gost
Peruta

Pošto je predsjednik emotivac prvog reda, očekujem da će se izboriti da svaki punoljetni građanin CG,makar jedan dan života,provede na ovom bajkovitom mjestu. Bio bi red. Ipak, zahvaljujući našim glasovima uživa u blagostanju trideset godina.

Rivijera
Gost
Rivijera

Otvorenog je tipa naselje, za espreso vala svi imamo.

Bnjj
Gost
Bnjj

Šta je sa onim projektom u Baru na Maljeviku pišite malo o tom

awetinja
Gost
awetinja

Nece ni Sutomore vise Sutomore biti.

Milan Nk
Gost
Milan Nk

Da su ovo radili u Španiji ili Francuskoj davno bi završili. Uvijek mi je žao stranih investitora. Treba se odbraniti od hiljadu hijena i vukova…

nemamime
Gost
nemamime

jesu li mu ispadale koverte iz džepova dok je obilazio portonovi?

Telefončić
Gost
Telefončić

Kapnulo je, kapnulo! Ne zna se je li Petar što zakučio?

Send this to a friend