Ekonomija

Đukanović: Investitore iz UAE interesuju Luka Bar, turizam, proizvodnja hrane…

Investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata interesuju Luka Bar, turizam, proizvodnja hrane, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon prve zvanične posjete toj zemlji.

Đukanović je kazao da su odnosi između Crne Gore i UAE primjer kako je za deceniju moguće uspostaviti i razviti odnose do izuzetnog nivoa.

<<<Đukanović sa vladarom Dubaija: Crna Gora ima odličan investicioni ambijent<<<

“Ono što je važno je da su Emirati bili naša veza sa regijom Bliskog Istoka i zaliva, gdje je Crna Gora iskoristila priliku da se dobro pozicionira kao akter globalne spoljne politike. Susreti sa predstavnicima UAE su uvijek bili prilika da se razmijene iskustva koja su vrlo slična, imajući u vidu da živimo u nestabilnim regionima. Crna Gora je kao članica NATO-a kontributor nečega što je globalna stabilnost i to je bila druga linija naše saradnje sa UAE, koji su negdje takođe strateški partner NATO-a i koji zajedno sa NATO Alijansom rade na projektovanju globalne stabilnosti”, kazao je Đukanović.

<<<Šeik Mohamed sa Đukanovićem: Učiniću sve da sa Crnom Gorom gradimo mostove koji će nas trajno povezivati<<<<

Najvažniji dio odnosa Crne Gore i UAE je, prema riječima Đukanovića, ekonomska saradnja, koja je bazirana na vrlo snažnim investicionim aktivnostima kompanija iz UAE u Crnoj Gori.

<<<Abu Dabi: Zgrada nacionalne naftne kompanije u bojama crnogorske zastave<<<

“Do sada imamo četiri krupna i mnogo sitnih investitora. Naše iskustvo sa krupnim investitorima posebno je vrlo pozitivno i to je bio razlog zbog čega smo danas razgovarali o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje. Posebna je tema interesovanja investitora iz ove zemlje Luka Bar. Takođe, tu su neki novi projekti u turizmu, a takođe treća značajna oblast je proizvodnja hrane”, istakao je Đukanović.

Crna Gora, navodi on, Luku Bar doživljava kao važan infrastrukturni objekat koji treba da omogući dinamičan razvoj i obezbijedi kvalitetniju vezu naše zemlje sa svijetom.

“U oblasti turizma, pored pozitivnog iskustva koje imamo u Porto Montenegru i Porto Novom, postoji nekoliko interesantnih lokacija i na moru i na planinama, gdje investitori iz Emirata žele da učestvuju u turističkom razvoju”, kazao je on.

Proizvodnja hrane je, ističe Đukanović, imperativ budućeg razvoja Crne Gore.

“Svaki novi hotel i svaki novi rizort je potrošač hrane i za nas je pitanje da li ćemo tu potrošnju zadovoljavati samo uvozeći hranu ili ćemo nešto učiniti da dodatno iskoristimo neiskorišćene poljoprivredne površine u Crnoj Gori i da proizvedemo dovoljno hrane za našu turističku potrošnju i pospješimo izvoz. To je vrlo zanimljivo stranim investitorima, posebno iz ove zemlje”, navodi Đukanović.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

E slab si trgovac kad im nisi uspio uvalit montenegroairlines

Alek
Gost
Alek

Otvori jednu fabriku za svoju vladavinu Djukanovicu

Bnjj
Gost
Bnjj

Do sada nijesmo videli korist od investicija osim par njih koje nude pristojne plate preko cijele godine. Kakva korist od investicije koja daje platu od 222do400e i to samo ljeti

🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

Apostoli za ekonomiju

Bikarbona
Gost
Bikarbona

Zašto sve mora da se valorizuje?

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve ista priča decenijama a život prolazi, što kaže presednik Makedonije ljudi više neće da traće vrijeme u Cg i rade za mizerne plate a Milu i eliti je dobro uzimaju milione od tzv razvoja

🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

Bla Bla

Bnjj
Gost
Bnjj

Budžetski uhljebi i tebi bla bla bla

Konjina
Gost
Konjina

Ajde jano kucu da prodamo,
Da prodamo samo da igramo…..

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Milas trlja ruke, bice koverti.

PAROLE
Gost
PAROLE

ŽIVIO DRUG MILO, ŽIVJELA KOM…PARDON.

Bada Boom
Gost
Bada Boom

Vidi se kako je uzbudjen isto kao kad das bebi zvecku,ili mozda je pronasa toplu vodu….ma nista mu ne treba vjerovati.Ima li neka nova fabrika izgradjena za ovih prvih 30 godina od kad je u vlast,odgovor je NE!

🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

Milo je Lord Ali ne mogu da vam kazem koji zbog lojalnosti ili je neki drugi zakon u pitanju???? 1/1 LORD!!!!

Pjer
Gost
Pjer

Ima jos ponesto da im prodamo

🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

Sikevnciranje mora da radi 😉

Haris
Gost
Haris

Svi dobronamjerni i pošteni investitori su dobro došli bujrum.

Bnjj
Gost
Bnjj

Tačno ali je problem što ih nema, đe su ta dobro plaćena radna mjesta koja stvaraju društvo da svi imaju dovoljno

Send this to a friend