Ekonomija

Đukanović: Privredna komora ima nezamjenjivu ulogu u poboljšanju uslova za život

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana Privredne komore Crne Gore i obilježavanja 92 godine postojanja, predsjedniku Komore Vlastimiru Goluboviću, svim zaposlenima i članovima Komore uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Naša tradicija i poštovanje istorije opominju da ne zaboravimo brojne pregaoce koji su, tokom gotovo jednog vijeka, dali nemjerljiv doprinos razvoju Crne Gore. Njihovi napori i rezultati utkani su u današnji privredni život. Upravo zahvaljujući pregalaštvu, istrajnosti i permanentnom uspostavljanju i poštovanju standarda, prešli smo put od najmanje razvijene republike bivše Jugoslavije, do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana, države koja je umješno obnovila nezavisnost, postala članica NATO-a i ostvarila veliki napredak u procesu pristupanja EU, da je gotovo izvjesno da će postati njena prva naredna članica”, navodi se u čestitci predsjednika.

Kako navodi da bi još brže išli naprijed i ispunili očekivanja građana Crne Gore i predstavnika biznisa, potrebno je da nastavimo da usvajamo nova znanja, da više i odgovornije radimo, konstruktivnije sarađujemo i ponudimo održive odgovore na brojne izazove sa kojima sa suočavamo.

“Na taj način poboljšaćemo uslove za život i stvaranje u Crnoj Gori. U tom procesu Privredna komora Crne Gore ima nezamjenjivu ulogu. Dijalog sa privrednicima i inkluzivni proces kreiranja razvojnih politika, najbolji je put za snaženje kapaciteta i učvršćivanje povjerenja, time i za uspostavljanje novih poslovnih standarda i vrijednosti na kojima počiva svako moderno društvo. U uvjerenju da ćete nastaviti aktivnosti na daljem unaprijeđenju ambijenta za investicije i biznis u Crnoj Gori, u kojem će svi vrijedni ljudi moći da daju doprinos našem ekonomskom i društvenom razvoju, i time pomoći skorijem dostizanju evropskih standarda življenja, želim Vam mnogo uspjeha u daljem radu, a ovogodišnjim laureatima čestitam vrijedna priznanja”, naveo je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raki
Gost
Raki

Kad cete dapo ognete gradjane konacno…nista niste uradili …cg sa najlepsim prirodnim tesursima u evropi sluzi za 10% gradjana da se bogate ovih 90% prezivljavaju…sramotno do jadne majke

Ovako je
Gost
Ovako je

Definicija svih ,,komora”: Neuspješni privatnici našli način da dobro zarade, a ništa da ne rade.

Ponosni_SRBin
Gost
Ponosni_SRBin

Kakav je ovo ljucki maximum . Sve je smijesno . Prf prf prf i prd

P R I K A
Gost
P R I K A

“Prešli put od nsjmanje razvijene republike …. ” do najviše opljačkame , eto to je fakat

_4_CG
Gost
_4_CG

Mozemo pričati sta ocemo ,nikome nije lako ali ovaj čovjek nam je obećao državu i dao nam je i to ostaje za sva vremena,ne smijemo to zaboraviti pogotovo u ova teška vremena kada mnogi žele da nestane.Na stranu ekonomija koja mora da ide na bolje mnogo.

Vava
Gost
Vava

Nije dao drzavu, no je privatizovao u svoju, ti ocigledno imas sta da ijes

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Ja licno mislim da je PREDSJEDNIK CRNE GORE pravi patriota i da ce to i ostati.PPREDSJEDNICE ja vas molim da pomognete narodu u CRNOJ GORI u pravom smislu da opstane.A vi sto saljete neke komentare, znate li mozda kako se ovih dana zivi u Srbiji.Vucic je napravijo logor izivljava se nad gradjanima.Strasno je sta radi i jos uziva u tome… Više »

VOJO
Gost
VOJO

Čemu služi ta privredna komora. SVE STE UNIŠTILI SVOJIM NEZNANJEM. Više niko ne vjeruje u vašu sposobnost. Samo znate da uništavate i prisvajate… SRAMOTA… NEZNALICE…

bankar
Gost
bankar

Služi za zaposlenje maminih i tatinih sinova

Crni
Gost
Crni

Jeste predsjednice…da nam nema PK ne bi opstali

Sova
Gost
Sova

SVA privredna društva MORAJU biti članice Komore, iako velika većina to ne želi. Ustav propisuje slobodu, a ne obavezu udruživanja. Što se mene tiče, članarinu doživljavam kao reket. Ugasite ih slobodno, nikakve štete. Ako država ne može bez Komore, finansirajte je iz budžeta. Meni nije potrebna.

Maat
Gost
Maat

Tako je inženjeru.

Jorgos
Gost
Jorgos

Na vrijeme poslije 30 god.
Dje je Vukotić ekonomski mag.

Pjer
Gost
Pjer

STRASNO

Poludjeh
Gost
Poludjeh

Sto ste rijesili sa pomorcima
Oni I dalje nijesu gradjani ove drzave
A hoce li biti za glasanje drzavljani C.Gore

Staxe
Gost
Staxe

Tebi treba pomoć…definitivno,ali da počneš da razmišljaš svojom glavom…

Pjer
Gost
Pjer

Ne idi mecki na rupu
Ako si pomorac i niko te jos ne dira

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ekonomija😂😂😂jes uzmes tri vratis pet milijardi…pa ovo je nehumano majke mi .aj zdrao dje udjoh ovo

Milan
Gost
Milan

Kakvi uslovi i kakva tradicija postoje kod nas???Nagrdili ste najljepšu zemlju na svijet

Pjer
Gost
Pjer

Ima ima tradicije koliko oces
Prepoznati po njoj

Send this to a friend