Ekonomija

Đukanović: Zarobljenici smo sudskog procesa za Meljine, ali s Kneževićem rješavamo rebus

Proces privatizacije Bolnice Meljine sigurno je napravljen korektno, još u vrijeme savezne države. Kasnije su se ispostavile određene slabosti koje su dovele do izostanka najavljene investicije i ugrožavanja osnovne funkcije Bolnice, ističe predsjednik države Milo Đukanović, odgovarajući na pitanja Radija Jadran, kakva je njena sudbina nakon poništenja stečaja u kompleksu Meljine i ima li dogovora sa vlasnikom Atlas grupe, Duškom Knježevićem.

“Vlada je procijenila da Ugovor treba raskinuti i takvu odluku „braniti“ na sudu, jer je očekivala da će investitor svoja prava štititi na sudu. Pravna smo država i moramo se pridržavati onoga što različiti djelovi naše vlasti odlučuju iz svoje nadležnosti i nakon toga preuzeti odgovornost za osnovnu funkciju bolnice. Posebno imajući u vidu da su žitelji Novog i okolnih mjesta prilično oslonjeni na bolnicu, to je tradicija ovdašnjeg stanovništva i to je osnovni motiv koji nas je pokretao”, istakao je Đukanović.

Trenutno su, ističe, zarobljenici dugog sudskog procesa.

“Pokušavali smo da sa Kneževićem dođemo do nekog sporazuma koji bi skratio ove procedure. Ukoliko nije u stanju da ispuni obaveze, da dovedemo drugog investitora. Za državu svakako nije važno kako se zove većinski vlasnik, ni da li je iz Crne Gore. Važno je da obavi posao, investira, osavremeni opremu, uloži u dalju izgradnju ljudskih kapaciteta bolnice i da stvorimo uslove da bolnica pruži kvalitetnu zdravtsvenu zaštitu žiteljima grada, okolnih mjesta i turistima koji traže tu vrstu usluge. Svakako paralelno razgovaramo i nadam se da možemo uskoro izaći iz tog rebusa i da ćemo doći do nekog rješenja”, kazao je Đukanović.

Tender za Institit Igalo raspisan tek kada su se pojavili ozbiljni investitori

Govoreći o očekivanjima nakon raspisanog V tendera za prodaju akcijskog kapitala Vlade u Institutu Igalo, Đukanović je kazao da je bio evidentan zastoj u privatizaciji kompanije, jer Vlada “ne trči“ sa objavljivanjem tendera, dok ne dobije kroz pisma o namjerama ozbiljnog investitora, kojeg protekle dvije godine nije bilo:

“Zato smo i čekali takve najave, koje su se pojavile. To su investitori koji komuniciraju sa Vladom, što je podstaklo Vladu da krene sa procedurom i vjerujem da ćemo na kraju biti u prilici da odaberemo kvalitetnu ponudu. Naš interes je da u Igalu sačuvamo referentni centar rehabilitacionog turizma i da se obezbijede sve investicije koje će sačuvati osnovnu funkciju a koji će dodatno unaprijedi uslugu koju će Igalo pružati pacijentima”, poručio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vujadin R.B.
Gost
Vujadin R.B.

Naravno, Jovanic je primjer neovisnosti i profesionalnosti.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Zar je Duško Knežević još uvijek ,,biznismen,,? Đe mu je Nikolica ujakov? Takođe ,,bizmismen,,!

Send this to a friend