Ekonomija OTVORENE PONUDE NA TENDER MONTEPUTA

Dvije kompanije u trci za napajanje auto-puta strujom

Na drugi tender za radove na izgradnji sistema trajnog napajanja električnom energijom dionice auto-puta Bar Boljare od Smokovca do Mateševa, stigle su dvije ponude, saopštio je Pobjedi izvršni direktor kompanije Monteput Jonuz Mujević.

“Ponude su juče otvorene, a odluku ko će izvoditi radove na izgradnji sistema trajnog napajanja električnom energijom prioritetne dionice auto-puta donijećemo najkasnije za sedam dana”, kazao je Mujević Pobjedi.

Prema njegovim riječima, ponude su poslale dvije domaće kompanije, koje predstavljaju konzorcijume.

Državno preduzeće Monteput poništilo je prvi tender za izgradnju energetske infrastrukture duž autoputa 16. avgusta, zato što nijedan od ponuđača nije predao ispravnu ponudu. Nakon toga raspisan je novi tender po skraćenom postupku. Ponude na prvom tenderu poslale su dvije kompanije, podgorički Novi Volvoks i budvanski Elektro tim sapartnerskim kompanijama iz Švajcarske i Njemačke.

Osnivači fime Novi Volvoks su podgorička kompanija Holding One čiji je vlasnik Milan Ivanović, dok po pet odsto učešća u vlasničkoj strukturi Novog Volvoksa imaju Predrag Poček i Mila Milović, koja je i izvršna direktorica kompanije.

Osnivači budvanskog Elektro tima su Jelena i Miroslav Milović, sa po 50 odsto vlasničkog udjela. Jelena Milović je i izvršna direktorica firme.

Procijenjena vrijednost radova je 38,23 miliona eura, a Monteput će taj iznos obezbijedila iz kredita Investiciono-razvojnog fonda (IRF). Ta kompanija je krajem maja potpisala ugovor sa IRF o odobrenju kredita za izgradnju elektro-napajanja autoputa.

Glavni kriterijum za odabir ponude je najniža ponuđena cijena, a ponuđač je bio dužan da dostavi bezuslovnu i na prvi poziv naplativu garanciju ponude u iznosu od dva odsto procijenjene vrijednosti javne nabavke, kao garanciju ostajanja u obavezi prema ponudi u periodu važenja ponude i 30 dana nakon isteka važenja ponude.

Rok za realizaciju ugovora je 12 mjeseci od uvođenja u posao. Mujević je objasnio ranije da će se strujom, osim trase od Smokovca do Mateševa, napajati i buduće dionice.

Kako piše u tenderskoj dokumentaciji, predmet javne nabavke su radovi koji obuhvataju izgradnju trafostanica Auto-put 1 sa priključnim dalekovodima, Autoput 2 sa priključnim dalekovodima i trafostanice 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata.

Procijenjena vrijednost trafostanice Auto-put 1 sa priključnim dalekovodima i uračunatim PDVom je 9,8 miliona eura.

Druga trafostanica Auto-put 2 sa priključnim dalekovodima i uračunatim PDV-om je procijenjena na 8,7 miliona eura, a izgradnja TS 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata duž trase auto-puta Bar Boljare, onosno dionica Smokovac Mateševo sa uračunatim PDV-om je procijenjena na 19,6 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nobelovac
Gost
Nobelovac

Ovaj tender je za Sud. Lopovi.

Vavid
Gost
Vavid

Ahaha ovi zaboravili da u iznos autoputa uracunaju i ovo.I sad uzimaju kredit od IRF a mi ćemo da vraćamo naravno…

Bild
Gost
Bild

Nijedna od nevedenih tzv. kompanija nije referentna i nema nista od kapaciteta potrebnih da kvalitno zavrse taj posao. Izostanak boljih i vecih kompanija iz evrope na tenderu je zbog toga sto znaju da je tender unaprijed namjesten i dodijeljen !

realno_realni
Gost
realno_realni

Dejo, ne treba novac da izlazi iz Države, neka naše kompanije rade

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Ma bolje dati da idu pare iz zemlje nego domacim kompanijama!! Patriotski

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Mislim da u ugovoru pise da postoje penali za kasnjenje gradnje,ali sad nigdje ne mogu naci informaciju da li je ta klauzula aktivirana?!

Bnjj
Gost
Bnjj

Što se više ne počinju druge dionice

Njego
Gost
Njego

Zasto ga svi zovu “autoput” kad ce imati dvije trake u jednom smjenu – nema trece zaustavne?

Ivan
Gost
Ivan

Legendo, mora imati zaustavnu liniju

Rajo
Gost
Rajo

Morao bi imati i ograničene 120-130 a ovaj će imati 100. Nije to autoput nego brza cesta. Zapamti bote, ograničenje je 100, kao sad ovim običnim putem prema Sozini.

dosta više
Gost
dosta više

Koja si ti neznalica.

Stefan K.
Gost
Stefan K.

Auto put makar na pojedinim djelovima mora imati treću tzv. zaustavnu traku… Ako je nema, onda se sigurno ne može nazvati auto putem.

Plunjaš
Gost
Plunjaš

E moj Njego, nije tebi lako. Stvarno kako će se vozit bez te treće zaustavne, treba ovo sve obustaviti. Bolje je kroz Platije i da se dičimo sa Milošom Velikijem.

Send this to a friend