Ekonomija

Efikasnija realizacija kapitalnih projekta kroz saradnju Glavnog grada i EBRD

Potpisivanjem Mandatnog pisma između Glavnog grada i Evropske banke za obnovu i razvoj stvaraju se pretpostavke za efikasniju realizaciju projekta iz oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine u Podgorici, ocijenjenili su danas gradobnačelnik Ivan Vuković i šef kancelarije EBRD u Crnoj Gori Jap Sprej.

Vuković je istakao da je za Glavni grad veoma značajno partnerstvo sa EBRD jer omogoćava korišćenje ekspertske pomoći i iskustava te finansijske organizacije u cilju realizacije planiranih kapitalnih projekata.

“Imamo velike ambicije kada je u pitanju realizacija projekata iz oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine. U prvom redu mislim na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju solarne elektrane na Veljem brdu, postrojenja za proizvodnju električne energije iz deponijskog bio gasa, ugradnju savremene LED rasvjete i mnoge druge koji će doprinijeti razvoju grada i većem kvalitetu života u Podgorici”, zaključio je Vuković nakon potpisivanja Mandatnog pisma.

Šef kancelarije EBRD Jap Sprej izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da će se Podgorica naći na listi zelenih gradova Evrope  čije projekte podržava EBRD, što će doprinijeti intenzivnijoj realizaciji planiranih projekta u glavnom gradu Crne Gore i naglasio da će EBRD u tom dijelu gradskoj upravi pružiti svu neophodnu tehničku i stručnu pomoć.

Send this to a friend