Ekonomija ZAMIJENJENA BROJILA, OBAVLJENE KONTROLE, IZMJEŠTENA MJERNA MJESTA

Električari CEDIS-a aktivni i u Danilovgradu i na Cetinju

Ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), koje rade na Cetinju i u Danilovgradu, u protekla dva mjeseca izmjestile su 118 mjernih mjesta, zamijenile 164 brojila i iskontrolisale više od 520 korisnika, saopšteno je Dnevnim novinama iz kompanije.

U CEDIS-u dodaju i da su njihovi zaposleni uradili i kontrolu mapiranja trafostanica na Cetinju za oko 2.000 korisnika.

“Posao u ekipama Službi za mjerenje CEDlS-a je kompleksan i zahtjevan”, rekli su zaposleni, dodajući da je, uprkos tome, njihov posao raznosvrstan i izazovan.

Ekipa mjerenja u Ceklinu je, kako su se Dnevne novine uvjerile, radila kompletno izmještanje mjernih mjesta na tom traforeonu. Zbog obima posla cetinjskoj ekipi pridružila se ekipa iz Danilovgrada pa su, kako kažu, za dan uradili više od 30 izmještanja mjernih mjesta, što je svojevrsni rekord za tako kratko vrijeme.

Prema riječima Vladana Vujkovića, kojem je povjerena organizacija ekipa za Danilovgrad i Cetinje, u Prijestonici imaju problem visokih gubitaka u niskonaponskoj mreži.

“Sada je akcenat na tome da se gubici smanje, pa lociramo gubitke i svakodnevno radimo na tome da budu manji. Zaposleni CEDIS-a stoje na raspolaganju za svaku vrstu pomoći iz naše nadležnosti. Cetinjani nam često uzvraćaju tradicionalnom cetinjskom gostoljubivošću”, govori Vujković.

U CEDIS-u ukazuju da posao koji obavlja Služba za mjerenje zahtijeva veliko angažovanje zaposlenih.

“Od kontrole mjernih mjesta, ugradnje koncentratora na mjestima gdje se implementira AMM projekat, zamjene i izmještanje brojila po raznim osnovama, kontrole potrošača kod kojih su zatečene nepravilnosti kao i redovne kontrole, isključenja korisnika, rješavanje reklamacija po prigovorima do priključenja korisnika na mrežu i ostalo”, naveli su u kompaniji.

Vujković govori da na Cetinju i u Danilovgradu raspolažu sa obučenim i sposobnim radnicima.

“Ekipe Cetinja i Danilovgrada u prosjeku završavaju, svaka ponaosob, od deset do 12 mjernih mjesta u toku radnog vremena. Kada govorim o ovom broju govorim o radnom danu kada striktno radimo izmještanja mjernih mjesta na priključne stubove. A imaju još dosta poslova osim ovoga” rekao je Vujković.

Kako dodaje, ta plejada električara i inženjera mogli bi “stati na crtu” svim kolegama iz najrazvijenih energetskih kompanija u regionu.

“U našoj službi rade ljudi koji su na pravi način odgovorili na postavljene radne zadatke. Izdvojio bih Luku Tomaševica, pored njega Vuka Vujovića, Božidara Nikolića, Marka Adžića, a nikako ne bih da ne pomenem i starije kolege Ranka Burića, Ljubomira Savićevića, Vuka Boškovića i Zorana Raičevića. Tu su i kolege Marko i Vuko Lipovina iz Cetinja. Ono što mi mami osmijeh kada nabrajam kolege jeste naš penzioner Dobrašin Vulević od kojeg su mlađe kolege učile posao, a naročito im je od njega bilo važno iskustvo kako se na korektan način odnositi prema korisnicima”, ističe Vujković.

Prema njegovim riječima, ekipe sa Cetinja na terenu imaju izuzetnu logističku podršku kolega iz kancelarije Lazara Pravilovića i Danijele Parače.

“Najveći obim posla pripada baš Službi za mjerenje Regiona 2 koja obuhvata Podgoricu, Cetinje i Danilovgrad. Ta služba svakodnevno opslužuje skoro 133.000 korisnika, a rezultati su viši od prosjeka. Očitanost korisnika u Regionu 2 je skoro 97 odsto i takvim rezultatima se mogu pohvaliti samo najrazvijeniji distributivni sistemi”, zaključili su u CEDIS-u.

Send this to a friend