Ekonomija

EPCG: Neutemeljena konstatacija da će 30 hiljada eura troška na mjesečnom nivou ugroziti poslovanje

Ilustracija

Konstatacija da će 30 hiljada eura troška na mjesečnom nivou ugroziti poslovanje Elektroprivrede Crne Gore je besmislica koja nije vrijedna komentarisanja, saopšteno je danas iz te kompanije, povodom, kako su kazali, neutemeljenih i neprovjerenih optužbi u pojedinim crnogorskim medijima.

“EPCG jeste formirala 12 komisija koje se bave analizom poslovanja u prethodnom periodu, o čemu je javnost već informisana. U komisijama su, pored iskusnih profesionalaca, angažovani i vrijedni mladi ljudi koji će svojim stručnim znanjima unijeti inovativnost u predlozima za unaprijeđenje poslovanja nakon sprovedene temeljne analize”, navodi se u reagovanju.

Na navode o prekomjernom broju zaposlenih odgovoriće, kako kažu, kratkom kadrovskom komparativnom analizom.

“Naime, na današnji dan EPCG broji 949 radnika dok je 14. juna 2020. godine u EPCG bilo zaposleno 976 radnika. EPCG konačno postaje servis svih građana, gdje ćemo posebnu brigu i solidarnost iskazati prema ranjivim kategorijama. Modernizacija, razvoj i građani su strateške smjernice na kojima ćemo insistirati i ka kojima će biti usmjereni svi naši kapaciteti”, ističe se u reagovanju.

Za period od nepuna tri mjeseca brigu o građanima dokazali su, kako kažu, kroz: stanje na žiro računu uvećano za 25 miliona eura; odluku da prošlogodišnju dobit od 30 miliona eura uplate u državni budžet; akcije o popustima gdje je preko 230-000 domaćinstava u Crnoj Gori ostvarilo značajne popuste na računima za utrošenu električnu energiju, što je do sada nezabilježeno u prethodnom tridesetogodišnjem poslovanju.

“Pokrenuti su brojni investicioni projekti u oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, kako solarnih i vjetro, tako i hidro elektrana, što je neuporedivo više nego što je učinjeno u prethodnom trodecenijskom periodu. Umjesto da se bavimo povlašćenim pojedincima, mi ćemo nastaviti da se bavimo građanima i privredom, da im olakšamao izmirenje obaveza po osnovu utrošene električne energije”, zaključuje se u reagovanju.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
ElektraMisakimarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Elektra
Gost
Elektra

Sta ste vi uradili osim novih popusta…

Sve ostalo je uradio prethodni menadzment…
I te zapocete investicije…
I te meleone sto pominjete…
Sve vam je to servirano na gotovo

marius
Gost
marius

Cijena struje je ista kano i prije, Svaka stavka na racunima je dalje tu, niti jedna maknuta nije, a o ciframa na racunu da i ne zborimo. Koga vi to zamajavate ?

Misaki
Gost
Misaki

Šta bi sa stavkama o gubicima na mreži zbog koje ste rekli ljudima da ne plaćaju račune. Ima li pomena o tome.

Send this to a friend