Ekonomija

Fiskalizacija advokatskih usluga najvjerovatnije tek od naredne godine

Fiskalizacija advokatske djelatnosti najvjerovatnije će biti odložena na šest mjeseci, saopštili su danas iz Advokatske komore, nakon što su se njihovi predstavnici sastali sa predstavnicima Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave javnih prihoda i carina.

Kako se ističe, o primjeni Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga razgovarali su državni sekretar Janko Odović, direktor Uprave javnih prihoda i carina Aleksandar Damjanović, prdsjednik Advokatske komore Zdravko Begović, član Upravnog odbora Advokatske komore Dražen Medojević i advokat iz Podgorice Andrej Raspospović.

“U vrlo konstruktivnoj atmosferi dijaloga, iznijeti su stavovi u odnosu na primjenu zakona na advokatsku djelatnost, te uvažavajući iznijete razloge, zauzet je stav da ćе se primjena Zakona u odnosu na advokatsku djelatnost odložiti najverovatnije na period od šest mjeseci, odnosno do 1. januara 2022. godine, imajući u vidu specifičnosti advokatske djelatnosti, te razloge zbog kojih advokati smatraju da bi trebalo da budu izuzeti iz procesa fiskalizacije”, navode u Advokatskoj komori.

Dodaju da će pregovori biti nastavljeni u ponedjeljak, 17. mаја, sa ciljem da se dođe do najboljeg mogućeg rješenja.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Luka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

Nema odlaganja nego zakon da bude isti za sve. Kad moze frizer platiti porez od jednog sisanja od 3e onda moze i advokat od tuzbe od 120e za 2h posla… Dosta su se izigravali sistem..

Send this to a friend