Ekonomija

Forbes: Crna Gora savršena skrivena destinacija

Jedan od najuticajnijih i najprestižnijih svjetskih magazina „Forbes“ objavio je listu savršenih „skrivenih“ evropskih destinacija za putovanja, na kojoj se našla i Crna Gora, kao jedna od pet idealnih zemalja za one koji traže jedinstveno iskustvo. Ovih pet zemalja, kako opisuje “Forbes”, obiluju prelijepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom, saopšteno je danas iz Nacionalne turističke organizacije.

U objavljenom članku „Pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije” Crna Gora, Srbija, Moldavija, Letonija i Slovačka istaknute su kao “podcijenjene evropske zemlje“ koje treba posjetiti onda kada putovanja budu moguća.

“Bivša republika Jugoslavije, Crna Gora je 2006. godine raskinula uniju sa susjednom Srbijom da bi postala samostalna nezavisna država. Iako mala, prekrasni prirodni pejzaž zemlje čini je idealnom destinacijom za putnike koji traže skrivene dragulje u regionu Balkana”, piše u članku.

Kao mjesta koja su nezaobilazna prilikom posjete Crnoj Gori, “Forbes” ističe Boku Kotorsku, ali i sjever Crne Gore, naročito Nacionalni park Durmitor.

“Boka Kotorska, mjesto UNESCO-ve svjetske baštine, počiva na rubu Jadranskog mora, nudeći spektakularni niz istorijskih građevina uokvirenih visokim i snažnim zidinama. Nakon istraživanja istorijskog primorskog regiona Crne Gore, obavezno se uputite na sjever do netaknutog nacionalnog parka Durmitor, gde posjetioci mogu da šetaju duž Dinarskih Alpa”, piše magazin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lol
Gost
Lol

Nazalost
skrivena=nerazvijena

Liy
Gost
Liy

Kotorani najvece pare ulozili i dalje, i otišli kad su vidjeli ko je došao i ko se diči tuđim perijem.

Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Ovo je lijepa vijest od svjetskog magazina…a ovaj prvi komentar mesija no.1 je kao i vlasnik istog…pukao je…

Bnjj
Gost
Bnjj

Dođite da živite u ovaj pa da vidite kako se živi. Ako ste srećni nađete posao za 200,300e i to vas oderu, cijene kao u Nemačkoj.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

đe je plata 200€

Gruja
Gost
Gruja

Žabljak je biser planinskog turizma Crne Gore. Moraju se obnoviti stari hoteli sa savremenim sadržajima, oboviti stare i izgraditi nove, savremene žičare kao na Bjelasici, uraditi gradski trg i novi pankinzi pa će turistička ponuda pored prelijepe prirode biti zaokružena.

logika
Gost
logika

ok, super je da se za nas zna u svijetu, ali treba malo “stati na loptu” i razmisliti – drzava tezi ka “elitnom turizmu” i sve bi to bilo super, kad to ne bi znacilo da ce vremenom obican gradjanin moci samo da sanja da ljetuje na sopstvenom primorju…

nick
Gost
nick

Nije više bogome

Pilin
Gost
Pilin

Imam prijatelje iz inostranstva koji su visoko platezni (inace ljetuju maldivi itd.) ali su bili spremni da ljetos dodju u CG kad su culi da smo korona free . Bili su spremni da plate test, da provedu dio vremena u sigurnom hotelskom karantinu , samo ako je kod nas sigurno, ali kad se poslije razbuktalo lagano su odustali i otisli… Više »

Gricka
Gost
Gricka

dzaba sve kad se na to doda “i puna korone kao malo ko na svijet”. vidjeli smo to i ljetos.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Najljepša zemlja na svijetu sa najprimitivnijim ljudima nije ni čudo što ne napredujemo kad nas popovi joj u srednjim vijeku drže.

Mirko
Gost
Mirko

Tacno..

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Popovi u srednjem a vi u prvom vijeku ahahahahaghaha osnivate crkve do sada tri ahahahaaaa a u najavi je i cetvrta ahahahahaaaa

KLM
Gost
KLM

Kakav narod takvi i popovi
Sahrane kao u srednjem vijeku

A sto se turizma tice
Nidje niti na jednom Aerodromu po Evropi ne vidjoh CG ili Boke nekakvu brosuru barem
Hrvati su 200 godina ispred nas
Po svemu

Send this to a friend