Ekonomija

Glavni grad i Zavod za zapošljavanje će doprinijeti smanjenu nezaposlenosti u Podgorici

Glavni grad i Zavod za zapošljavanje Crne Gore kroz nove programe i modele saradnje imaju ambiciju da u narednom periodu zajednički doprinesu smanjenju nezaposlenosti u Podgorici, zaključeno je danas na sastanku gradonačelnika Ivana Vukovića i direktora  Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Sulja Mustafića, sa sa saradnicima.

Sagovornici su se saglasili da je nezaposlenost  ključni prioritet, ne samo u Podgorici, nego i na nivou cijele države,  koji treba rješavati na sistemski način i ocijenili da u tom cilju treba intenzivirati saradnju i pojačati koordinaciju svih relevantnih državnih i lokalnih institucija.

Gradonačelnik Vuković je istakao da je Glavni grad u proteklom periodu organizovao niz sastanaka i susreta na  temu zapošljavanja sa svim potencjlanim partnerima, kako bi drugačijim pristupom i primjenom kreativnih politika u oblasti zapošljavanja dalje radili na smanjenju broja nezaposlenih u Glavnom gradu. .

„Največi potencijal u narednom periodu za nova radna mjesta predstavljaju biznis zone i uložićemo maksimalne napore kako bismo taj vrijedan resurs grada i države valorizovali na najkvalitetniji način, jer na tom prostoru postoji realna mogućnost  za privlačenje ozbiljnih investitora, a  samim tim bi trajno i kvalitetno riješili problem nezaposlenosti za veliki broj naših sugrađana“, naglasio je Vuković.

On je dodao da Glavni grad takođe planira da kroz različite podsticajne projekte animira što veći broj mladih ljudi i otvori perspektive koje se pružaju u privatnom sektoru, kako bi što više njih krenulo da se bavi sopstvenim biznisom i da postepeno kreira novu preduzetničku kulturu koja će doprinijeti razvoju grada.

Vuković je  saopštio i da su u budžetu Glavnog grada za rada u 2019. oprediljena određena sredstva koja će biti usmjerena na podsticaj ženskog preduzetništva i podršku uspješnim preduzetnicama u Podgorici, kao još jedan od načina da se poveća zaposlenost u glavnom gradu.

Direktor Zavoda za zapošljabvanje Crne Gore Suljo Mustafić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa glavnim gradom i i iskazao uvjerenje da će se ona u narednom periodu intezivirati i produbiti.

„Mi smo i do sada brinuli o Podgorici.  Više od trećine naših sredstava u 2018. smo uložili na programe aktivne politike zapošljavanja.  To znači da smo na zapošljavanje građana Podgorice uložili preko dva miliona i 200 hiljada eura – rekao je direktor Zavoda i dodao da Zavod za zapošljavanje ima u planu i kreiranje novih programa za još veće angažovanje i zapošljavanje u Podgorici.

On je zaključio da Zavod za zapošljavanje i Glavni grad trebalo bi da formalizuju saradnju potpisivanjem Sporazuma o sradnji i na taj način dodatno definišu modele budućih zajedničkih  aktivnosti u cilju smanjenja nezaposlenosti i otvaranja novih radnjih mjesta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maki
Gost
Maki

Bravo!A sta ste ucinjeli u saradnji s centrima pa makoste nezaposlene koji su bili na birou po20g i vise kakav program za njih uradiste.Tolike milione za sta !!Sramota..!

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Meni tamo rece jedan njihov radnik.”sto te otac ne zaposli”.nisam vise isao.

Send this to a friend