Ekonomija

Glavni grad pruža brojne mogućnosti investitorima iz Palestine

Diplomatske odnose Crne Gore i Palestine karakterišu dobri politički odnosi i sve intenzinija saradnja na ekonomskom planu, što je najbolja preporuka za jačanje saradnje i na lokalnom nivou, istakao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u razgovoru sa ambasadorom države Plestine Rabjem Al Hantoulijem.

On je posebno ukazao na neophodnost što skorijeg stavljanja biznis zona u funkciju, s ciljem podsticanja novih privrednih djelatnosti u Podgorici i povećanja broja zaposlenih, i uputio poziv investitorima iz Palestine da iskoriste potencijale i mogućnosti za nova ulaganja i investicije u Podgoricu.

U razgovoru je istaknuto da Podgorica postaje i turistički centar, što otvara nove mogućnosti i za zaiteresovane poslovne ljude iz Palestine, kako u pogledu proširenja hotelskih kapaciteta, tako i pružanja nekih novih turističkih sadržaja.

Pored toga, Vuković je izdvojio i projekte Glavnog grada iz oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine – nove tehnologije proizvodnje električne energije, ugradnja LED svjetiljki, prečišćavanje otpadnih voda gdje bi svakako i podrška i iskustva palestinskih stručnjaka doprinijela njihovoj efikasnijoj realizaciji.

„Kada je u pitanju kulturna saradnja, želimo da vidimo više programa koji promovišu kulturu i identitet Palestine, jer to doprinosi našoj internacionalizaciji, tako da smo otvoreni za sve vaše ideje u ovom pravcu“, istakao je Vuković.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu u Podgorici realizovano nekoliko veoma značajnih kulturnih događaja – izložba slika, izložba fotografija, dani Palestinskog filma, kao i biciklistička vožnja ulicama Podgorice, kako bi se promovisalo pravo na slobodu kretanja u Palestini, kao i neophodnost poštovanja osnovnih ljudskih prava svuda u svijetu.

Al Hantouli pohvalio je način na koji koju Crna Gora vodi spoljnu politiku, ističući da su dvije zemlje imenovanjem rezidentnog ambasadora Palestine u Podgorici, već počele da rade na zbližavanju i produbljivanju odnosa na svim poljima od obostranog interesa.

On je pohvalio saradnju sa ustanovama i organima zaduženim za kulturu Glavnog grada i istakao da će ambasada Palestine predano nastaviti da radi na širenju palestinske kulture u Podgorici i Crnoj Gori i najavio mogućnost obilježavanja Nacionalnog kulturnog dana Palestine koji se, tradicionalno, u toj zemlji održava u martu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Cus investicije iz Palestine gdje narod nema sto da jede…e jadnici jadni stid vas BILO!
Amin! Insh Allah!

Drezik
Gost
Drezik

Da necete da gradite pojas gaze ?

Bokelj
Gost
Bokelj

Hahahahah hit!

Send this to a friend