Ekonomija Očekuje se napredak na projektu

Gotovo 1.500 zaposlenih trenutno radi na izgradnji autoputa

U junu, CRBC je organizovala povratnik kineskih radnika čarterom, sa ukupno 375 ljudi. Trenutno, 1.498 zaposlenih rade na projektu izgradnje autoputa, uključujući 853 Kineza, 140 lokalnih i 505 radnika kod podizvođača.

<<<Vratilo se 380 kineskih radnika, očekuje se brži napredak na projektu<<<

Trenutno su u toku radovi na drenažnim sistemima, potpornim zidovima, instalacijama u tunelima.

Izvode se i završni radovi na mostovima (hidroizolacija, zastitne ograde), završni radovi na otvorenoj trasi, kao i objekti na petljama, kontrolni centar i baza za održavanje.

S obzirom na to da je broj radnika povećan, očekuje se veći napredak na projektu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pg - Tg
Gost
Pg - Tg

Radi se veliki posao za dobro CG gradjana. Ko to ne zna sada…shvatiće kasnije…živjeli.

Zoran
Gost
Zoran

Nisam protivnik izgradnje alo kada se stavi na papir racunica izgleda da ce cijela Crna Gora morati da se provoza do Srbije i nazad da bi se isplatila invensticija.
Logicno mi je da se auto put radio paralelno sa Jadranskom magistralom, ali…

Dragan
Gost
Dragan

Ne znam ko će vam dolaziti tim nazovi “autoputem”?
Bolje da ste pravili put prema Tirani.

Marko
Gost
Marko

Једна од најљепших и најнормалнијих вијести задњих година је изградња ауто пута Београд – Подгорица!

Tivat988
Gost
Tivat988

Bas slab intezitet radova. Nadajmo se da ce makar kvalitetno ga sagradit. U svakom slucaju podrska za nasu ubudarnu pesnicu, doktore i gradjevinare!

Mojkovac
Gost
Mojkovac

Samo polako, bez brzanja. Da više niko ne pogine na gradilištu i da, ako može, ne kapa kroz tunele 🙂

Božidar
Gost
Božidar

Prije svega to uopće nije autoput nego brza cesta pa mu nemojte tepati bez potrebe. Dakle brza cesta koja vodi od nikud do nigdje i na čijem bi kraju Srbija ako imalo drži do sebe trebala da izgradi Zid.

Piroska
Gost
Piroska

Srbija je “potrosila” vrijeme kada je mogla da se “pita” za nesto i da izgradjuje neke “zidove” kako to Bozo rece. Srbija je danas opkoljena sa zemljama koje su sve clanice NATO pakta izuzev Bosna i Kosovo ,ali i u njima postoje NATO baze. Tako da ne mislim da joj je pametno da se mnogo “prci” jer je vec jednom… Više »

Marko
Gost
Marko

Пирошка – само једно подсјећање – Црна Гора је вишенационална држава у којој нити једна, дакле нити једна нација нема већину . Дакле, за Црну Гору једина политика може бити само политика братства, јединства и међунационалне равноправности.

bozidar
Gost
bozidar

Pa Piroška taj tzv autoput nema nikakav ekonomski značaj za Srbiju i zato tamo na granici i nije potreban granični prijelaz a ako ima postoječeg njega bi zatvorio. isto tako zatvorio bi i prugu Beograd Bar jel i ona nema nikakav ekonomski intertes za Srbiju ili bi prugu ostavio samo do Bara da ti sad ne elaborinam da je Solun… Više »

Dragan
Gost
Dragan

Nije Srbija preživela sankcije nego SRJ čija ste članica bili i vi, a drugo, otkud sada da nećete zid prema Srbiji kada ste sami to pisali na ovom portalu? Ili ste možda promenili mišljenje kada ste videli da bez Srba nemate ništa, a vidim primorje vam je puno turista ovih dana da nema igla gde da padne. Džaba vam je… Više »

BudvaD
Gost
BudvaD

da li znas neku drzavu koja je usla u EU da nema auto put? Koliko si ti daleko od nekih poglavlja koje trebaju biti ispunjeni za ulazak u EU.

Piroska
Gost
Piroska

Pa mislim da nece biti problema oko auto-puta ako ispunimo kriterijume oko jacanja pravne drzave, regulisanja deficita javnih finansija i duga. Ali sam siguran da Srbija nece moci u EEZ za ovim “zidovima” o kojima prica Bozo , tj. morace da dignu sve rampe, da smanje mijesanje u tudja posla i ono najvaznije, da priznaju Kosovo.

Marko
Gost
Marko

Да ауто пут има икакве везе са ЕУ – не би га градили Кинези… ЦГ је земља кандидат ЕУ, а иннфраструктуру финансирају и граде Кинези – зар то бар нешто не говори о односу ЕУ према ЦГ (и Србији гдје је исти случај).

Marko
Gost
Marko

Колико нас из ЦГ има у Србији, тај зид ће се изградити – никад!!

bidon
Gost
bidon

Biće da rade od kuće, jer tim intenzitetom radovi teku.

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa što već nije gotovo. Kakva priča, đe su druge dionice

Papiric
Gost
Papiric

Ajmo ajmo gaaas da se zavrsii, veliki korak za Crnu Goru 💜

Video
Gost
Video

Vidljiv je napredak i rad, zbog korone je bilo stalo za malo sve, a radnici kineski posli u januar kuci. Tako da se nije realno ni mogao ocekivat neki inezivni rad, sem Bemax kompanija sto je radila uporno i bez redukcije radnog vremena.

svasta
Gost
svasta

nije autoput, nego DIO autoputa…..

Bnjj
Gost
Bnjj

Da istina

FrancoNero
Gost
FrancoNero

Što su svi u dugim rukavima na ovu vrućinu ili su vam slike od prošle godine?

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kuda ide ovaj put, u bankrot prema mrskoj nam Srbiji.

Putnik
Gost
Putnik

Ako Vucic ne ubrza auto put sa druge strane granice, ovaj u Cg je onda uzaludan i nebitan. A sve mi se cini da Vucko malo vise zapostavlja bas taj auto put dok su mu svi drugi bitniji.

B.Polje
Gost
B.Polje

Putnik: Da živiš na Śeveru, bila bi ti jasnija svrha auto-puta. Veza sa Srbijom je na 9.mjestu. Zato je to ostavljeno za 2.fazu, pa kad bude.

Njego
Gost
Njego

bravo!

Zoran Srbin
Gost
Zoran Srbin

Pa onda može zid-pošto je veza sa Srbijom na 9 mestu

Marko
Gost
Marko

Гради се дионица од Чачка до Ужица (Златибора), међутим ту је највећи залогај тунел који пролази кроз Овчарско-Кабларску клисуру. Кад тунел буде завршен, значи да је и ауто пут готов.

Dragan
Gost
Dragan

Vučić da je pametan kao što nije, ne bi trebalo ni da pravi taj autopur, ali mora da podrži svog političkog oca i učitelja Mila, pa makar i na štetu Srbije. Šumadijski koridor je mnogo važniji od ovog puta za nigde.

Božidar
Gost
Božidar

Tako je Dragane potpisujem

Vidi se
Gost
Vidi se

Ni do Maja 2021…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Svaka cast!!!!

Sule
Gost
Sule

Odlično, samo radite, da se što prije završi

Send this to a friend