Ekonomija Vlada dala saglasnost

Gradi se hotel sa pet zvjezdica u Baru

U Baru će se graditi hotel sa pet zvjezdica, a Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za prodaju nepokretnosti sa investicionim ulaganjima,

Kako je saopšteno, riječ je zemljišnoj parceli ukupne površine 29.071 metara kvadratnih.

Tenderska komisija treba da sprovede postupak prodaje nepokretnosti putem prikupljanja ponuda, pri čemu je minimalna cijena zemljišta u postupku prodaje 132 eura po metru kvadratnom.

Kao jedan od kvalifikacionih uslova za učešće na tenderu predviđeno je dostavljanje od strane ponuđača Pisma o namjerama, potpisanog sa renomiranom kompanijom koja u svom vlasništvu ili suvlasništvu i pod upravljanjem ima najmanje dva hotela i rizorta u kategoriji od minimum pet zvjezdica. Minimum investicionih ulaganja je određen u iznosu od 50 miliona eura za period od 5 plus 3 godine.

U raspravi je naglašeno da Bar, kao turistička destinacija, nema ni jedan hotel visoke kategorije sa pet zvjezdica, te da bi izgradnja takvog hotela doprinijela bržem razvoju opštine i države u cjelini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

Bar nema nikakve plaže, sve kamenjar, najgori dio obale u CG, a hoće i oni elitni turizam i 5 zjezdica. I naravno da budu astronomske cijene. E to nas uništi, svako hoće da se obogati preko noći a bez ikakvog uporišta. Bar nema plaže, nije turističko mjesto iako je na moru, kakav sad luksuz vi da prodajete nekome tu, jeste… Više »

MC1
Gost
MC1

Ne brinite Pero. Napraviće oni betonske plaže. Iste one koji su napravili kod nas koji smo imali prelijepe prirodne uvale i plaže. Đe im priroda ne dozvoli- mobilijar. Ne treba nam.druga industrija, dovoljna je ova tiristička. Samo se plašim da nam se sve to ne vrati jednog dana..

hmm
Gost
hmm

A dje ce hotel? Hoce da prodaju Izbor a da zakinu akcionare.

Koktel
Gost
Koktel

A dzabe hotel pravite kad baru treba dodatnih 20000 stanovnika.zimi u baru ostane da zivi 5000 ljudi!baru treba luka,prekokeanska,primorka i sve ostalo sto je pokrao DPS

Bnjj
Gost
Bnjj

To bi bilo odlično ali ipak Baru pored toga treba i neka industrija u taj grad se ne može živjet sa 300e

Send this to a friend