Ekonomija

Gradiće se žičara koja će povezivati skijališta Kolašin 1450 i 1600

Kolašin 1600

Vlada Crne Gore investiraće devet miliona eura u izgradnju još jedne žičare na skijalištu Kolašin 1600, za koju je Uprava javnih radova danas potpisala ugovor sa konzorcijumom Doppelmayr – Kolašin. Žičara će povezati skijališta Kolašin 1450 i Kolašin 1600, saošteno je iz Vlade.

Pojašnjeno je da je ugovorom predviđeno da izrada Idejnog rješenja isklopive šestosjedne žičare K7 bude završena za dva mjeseca od njegovog potpisivanja, izrada Glavnog projekta četiri mjeseca od prihvatanja Idejnog rješenja, dok je rok izgradnje žičare godinu od dana uvođenja izvođača u posao.

“Polazna stanica nove žičare biće na nadmorskoj visini od 1.430 metara, dok je izlazna tačka na 1.770 metara nadmorske visine. Horizontalna dužina iznosi oko 1.400 metara, a kapacitet 2.600 skijaša na sat. Realizacija ovog projekta predstavlja nastavak valorizacije turističkih potencijala Bjelasice, nakon što je prije pola godine ski rizort Kolašin 1600 i zvanično otvoren. U izgradnju postojeće žičare, bazne stanice, ski staza, pristupnih saobraćajnica i pratećih sadržaja, Vlada Crne Gore je do sada uložila 17 miliona eura, dok će sa novom žičarom i pratećim infrastrukturnim elementima vrijednost investicije dostići 30 miliona eura”, navode iz Vlade.

Podsjećamo da je investiranje u izgradnju skijališta Vlada prepoznala kao šansu za razvoj sjevera Crne Gore i njegovih turističkih potencijala, u cilju otvaranja novih radnih mjesta i unapređenja kvaliteta života građana. Uprava javnih radova trenutno realizuje projekte izgradnje ski centara na Hajli u Rožajama, Cmiljači u Bijelom Polju i Žarskom u Mojkovcu, u koje će u naredne tri godine biti uloženo više od 100 miliona eura.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
LjubomojsilovićBnjjSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

Ovo je smijesno i zalosno drzava gradi za tajkune

mojsilović
Gost
mojsilović

Sad na zimu započnite sa radovima kao što čekate ljeto da obrađujete asfalt po primorju..

Bnjj
Gost
Bnjj

Treba ovo pozdravit

Slavko
Gost
Slavko

A zicara od fabrike cokolade na Cetinju do Kotora? Srbi je sabotiraju?

Send this to a friend