Ekonomija

Gradnja dijela autoputa prema Crnoj Gori počinje 17. maja

Radovi na izgradnji auto-puta Preljina-Požega na Koridoru 11 počeće 17. maja, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je rekla da je u Pekingu potpisan finansijski ugovor za izgradnju te dionice, vrijedne 450 miliona eura.

“Ova dionica, duga 30,9 kilometara, važna je za povezivanje Srbije sa regionom, jer se njom ne povezujemo samo sa Crnom Gorom, nego i nastavljamo gradnju auto-puta ka Bosni i Hercegovini”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se sa novim investicionim ciklusom koji kreće ove godine, vrijednim više od pet milijardi eura, može očekivati da Srbija bude potpuno premrežena auto-putevima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ništa od toga. Dezinformacija CDM-a. Srbija nema u planu graditi autoput ka Crnoj Gori iz prostog razloga što se on nebi isplatio jer bi frekvecija saobraćaja bila neznatna pa bi to bila promašena investicija. Srbiji je prioritet Grčka, pogotovu Solun a sa kojim je već povezana auto- putem ( osim male dionice oko Skopja u S. Makedoniji). Takođe ubrzano se… Više »

Realno
Gost
Realno

Biće baš smiješno ako sa auto-puta iz Srbije, pređemo na iskrpljenu magistralu u Crnoj Gori. Već je dovoljno smiješno poređenje njihovog i našeg graničnog prelaza na Jabuci. Volim svoju Crnu Goru, ali gledam stvari kakve jesu, i nadam se da će se popraviti.

Bnjj
Gost
Bnjj

A ovi nasi sto više ne počinju ka Andrijevici cekaju 2030 godinu

Coa
Gost
Coa

Zato sto smo i ovako prezaduzeni i ne smijemo podizati nove kredite za autoput. Jedino da BEMAX ulozi svojih 88 miliona nerasporedjene dobiti i gradi po modelu privatno-javnog partnerstva. Ali tesko da ce to uraditi s obzirom da Andrijevica ima oko 4000 stanovnika i nece imati dovoljan broj vozila da bi neko ulagao svoje pare a da ih povrati naplatom… Više »

Sova
Gost
Sova

Ne pravi se put zbog Andrijevice. Ako napravimo za 5 godina autoput Podgorica-Andrijevica, biće dobro. Od Andrijevice do Bijelog Polja je dobar put.

sse
Gost
sse

cekamo tebe da nas povedes

Send this to a friend