Ekonomija

Heroji u turizmu: Crnogorki međunarodno priznanje povodom Svjetskog dana turizma

Međunarodna organizacija Rebuilding Travel, čije članstvo čine turistički eksperti iz 120 zemalja, a koja se bavi oporavkom turizma i putovanja usljed Covid-19 pandemije, obiljezila je 27. septembar, Međunarodni dan turizma.

To je bila prilika da se istaknutim članovima dodijeli nagrada “Heroji u turizmu”. Nagrada je, pripala i Crnogorki Aleksandri Gardaševic-Slavuljica, predsjednici Rebuilding Travel organizacije za Balkanu.

Iz Rebuilding Travela su kazali da turistički čelnici širom svijeta, danas slave Međunarodni dan turizma.

“Ove godine najaktuelnija tema koja obiljezava ovaj znacajan datum je Covid-19 kao neprijatelj globalnog turizma i kako ga savladati. Shodno tome, Rebuilding. Travel je osnovao Međunarodnu kuću turističkih heroja, kako bi bili prepoznati oni koji su imaju ključnu ulogu u procesu unapređenja turizma i koji “rade” turistički manevar kroz ovu krizu. Zato je ovo poseban dan i za nashi šesnaest (16) turističkih heroja. Čast nam je da ove istaknute profesionalace iz oblasti turizma i avijacije, odlikujemo nagradom ”Heroji u turizmu”, navodi se u saopštenju.

Crnogorka, Aleksandra Gardaševic-Slavuljica, dobila je prestiznu nagradu ”Heroja u turizmu”.

Nagrađena Crnogorka je i Počasna konzulka Sejšela u Crnoj Gori.

“Među nagrađenim stručnjacima su, između ostalih, i Ambasadorka Dho Young (Juzna Koreja), Predsjednica Svjetske turisticke organizacije Ujedinjenih nacija za održivi turizam; dr Taleb Rifai (Jordan) bivši Generalni sekretar Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u dva mandata; Edmund Bartlett (Jamajka) Ministar turizma; Prof. Geoffrey Lipman (Belgija) bivsi direktor IATA (Medjunarodna organizacija za avio saobraćaj), profesor na unverzitetima u Belgiji, Velikoj Britaniji, Australiji – Vijay Ponosamy (Sigapur), Član borda Svjetskog ekonomskog foruma; Dr Walter Mazenbi (Zimbabve), bivši minister inostranih poslava i minister turizma; Tom Jenkins (Velika Britanija), izvršni direktor Evropske asocijacije tour operatora”, navodi se u saopštenju.

Iz Rebuliding Travela naglasili su da nagrada predstavlja priznanje za šesnaest istaknutih stručnjaka koji su pokazali izvanredno liderstvo, inovativnost i djelovanje u sferi oporavka turizma od covida.

“Zbog toga ih proglašavamo turističkim herojima. Naših šesnaest lidera ide korak ispred, na njih svi računamo i na njih smo ponosni”, kazali su oni.

Komentarišući Gardasević-Slavuljicu, istakli su da je njen moto da samo zdrava i zadovoljna nacija moze da pruži sigurnost i bezbjednost turistima.

“Takav ambijent bi željela da vidi u Crnoj Gori i u regionu. Smatra da iskrena komunikaciona strategija obezbjeđuje ugled destinacije, a da politika ne smije da ima dominaciju nad ekonomijom. Ona je nova liderka u turizmu koja zasluzuje ovakvo priznanje”, kazali su za Aleksandru iz Rebuliding Travela.

Koristeći brend ”Safer Tourism Heroes”, lideri su autorizovani da još intenzivnije doprinose oporavku turizma i avijacije širom svijeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Info
Gost
Info

Samo jos da neko pojasni za sta se ona borila i koji je doprinos dala turistickoj privredi ?

Send this to a friend