Ekonomija

Hidroelektrana Perućica u remontu od 3. avgusta

Redovni godišnji remont HE “Perućica“, ove godine, počeće 3. avgusta, a potpuna obustava rada u elektrani potrajaće do 5. septembra tekuće godine.

“Pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima te dovodnom sistemu HE “Perućica“ ove godine biće odrađene, između ostalog, i dvije značajnije investicije i to: zamjena dva blok-transformatora vrijednosti oko 900 hiljda eura kao i revitalizacija generatora G3 i G6 u iznosu od milion eura”, saopšteno je iz EPCG.

Kako su dodali, ove aktivnosti se odrađuju u sklopu Ugovora zamjene 5 blok-transformatora i revitalizacije svih sedam generatora u HE “Perućica“.

Ukupne vrijednosti ovih investicija su vrijednosti blizu 6 miliona eura, a očekuje se da Ugovor bude realizovan do 1.10.2021. godine.

U okviru priprema za remont pražnjenje dovodnog sistema počeće u subotu 1.avgusta dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cjevovoda početi 1.septembra kako bi HE “Perućica“ od 05. septembra bila spremna da se  ponovo priključi na elektro-energetski sistem.

HE Perućica

“Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu “Perućica“, na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE „Perućica“, savjetuju iz EPCG.

Send this to a friend