Ekonomija

Hoteli na Žabljaku puni i zimi i ljeti

Žabljak (Foto: Arhiva CdM)

Nismo od onih koji lako daju obećanja koja ne možemo ispuniti i mislim da Žabljačani to prepoznaju. Trudimo se da sve ono što obećamo ne bude obična populistička priča, već realno izvodljiv razvojni plan. Najbolji dokaz su mnogobrojna gradilišta u opštini i realizovani projekti, kaže Veselin Vukićević, predsjednik Opštine Žabljak, koji sa mnogo optimizma dočekuje novu 2019. godinu.

“Grad je po interesovanju turista premašio državne okvire! Tokom ljeta svi hoteli su imali izuzetnu posjećenost, pa je do oktobra Žabljak posjetilo oko 60.000 turista, koji su ostvarili 130.000 noćenja. Sa razvojem različitih vidova aktivnog turizma, kao što su: bajking, hajking, planinarenje, kajaking, rafting i ostalo, Žabljak sve više postaje izuzetno popularna ljetnja turistička destinacija. Turizam jeste specifična grana privrede, iz prostog razloga što stalno morate biti atraktivni i inovativni. Jednostavno, “minuli rad” u ovoj djelatnosti ne postoji”, rekao je Vukićević Večernjim novostima.

Dodaje da od zimske sezone očekuje trend povećanja broja gostiju.

“Da bismo bili konkurentni, značajno ulažemo u infrastrukturu, što i činimo, uz svesrdnu podršku države. Skoro je završen put dužine 1,5 kilometara do Savinog kuka,nkao i parking-prostor za dnevne skijaše. Izabran je izvođač za nabavku žičare šestosjeda i izgradnju četiri kilometra novih ski-staza, vrijednosti oko devet miliona eura, koje finansira Vlada Crne Gore. Za sljedeću godinu najavljena je i rekonstrukcija prilaznog puta u dužini od pet kilometara, izgradnja topova za snijeg, a u toku je projektovanje novih staza u dužini od 20 kilometara. Očekujemo da ćemo kroz ove projekte uspjeti da Žabljaku vratimo epitet zimskog regionalnog centra”, poručuje Vukićević.

“Ovog ljeta, turistima je na raspolaganju bilo 10 hotela, jedan pansion i oko 1.300 ležajeva u privatnom smještaju. Novi hotelsko-turistički sadržaji doprinjeće obogaćivanju turističke ponude. Tako se sada grade tri privatna hotela. Ove sezone počeo je s radom dugo očekivani restoran na Crnom jezeru”, kaže on.

S ponosom ističe da je Crna Gora uspjela da dovede i svjetski poznat turistički brend “Aman”, koji počinje da gradi hotel od 5+ zvezdica, na mjestu nekadašnjeg hotela “Durmitor”. “Vrijednost ove investicije premašuje 20 miliona eura. Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora o zakupu vojno-turističkog odmarališta “Mediteran” sa renomiranim brendom “Čedi”.

Što se tiče rekonstrukcije hotela “Jezero” dodaje da je na ovom području planirana  izgradnja turističkog kompleksa sa bungalovima, čija se vrijednost procenjuje na oko sedam miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar
Gost
Petar

Ne dozvolite da se menja izgled Vojnom odmaralistu Zabljak. Nikakvo rušenje ove lepote građani Zabljaka ne smeju dozvoliti.

Slavko
Gost
Slavko

Kakva sarena laza. Sjever sve socijalni slucajevi, 80% se iselilo a nas ove neznalice lazinjaju. Zasto smo onda svi zaduzeni do guse ako je sve tako bajno? Zasto drzava nema para dva kilometra pita da napravi nego se zaduzuje po kamatama koje ce nasi unuci otplacivati ako uopste bude Crne Gore tada zahvaljujuci dpsu?

Pjer
Gost
Pjer

Usluga i hrana su vi vrhunski tako stose tice Zabljaka mogu samo kroz njega proci.

Milutin
Gost
Milutin

Vjerujem da su radnici opštine zaduženi za dislikeove na komentare kritike 😆

Slavko
Gost
Slavko

I dva prasinara iz redakcije

Glupan
Gost
Glupan

A na proljeće , i u jesen ?

mangier
Gost
mangier

Odlične vijesti, Aman i Chedi su sjajni operateri i povećaće kako broj visokoplatežne klijentele na Žabljaku tako i interes investitora da gore grade smještajne kapacitete. Žabljaku nedostaju i 3-4 veća hotela ranga 4*, više kilometara staza, bolja skijaška infrastruktura, više parkinga, kvalitetnija putna i vodovodno-kanalizaciona infrastruktura i eto varijante da Žabljak bude pun 6 mjeseci. Vlada je uložila oko 50… Više »

Jo€€€
Gost
Jo€€€

Čudo će napravit , Aman pogotovo

Putnik
Gost
Putnik

Tolike godine nisu u stanju da naprave jedan normalan parking za posjetioce Crnog jezera a pričaju o razvoju, turizmu,… Svakog ljeta je saobracajni kolaps!

Boba
Gost
Boba

Hahaha!!! A kako mi je presmijesan ovaj covjek!!! 😂😂😂 je li on po struci turisticki radnik ili je mozda nekad radio u privredi pa ono on toboz komenatise turizam i sa turistickog aspekta?! Hahaha!!! I hoteli? Koji hoteli to? Dje su ti legendo?! Mislis na “Jezera” ili “Planinku”??? Hahaha! Sprda se covjek sam sa sobom pa to ti je! 😂… Više »

Kolor
Gost
Kolor

Ti da si iole obrazovan, ili mrdnuo uvetom sa sjevera, znao bi sto znaci termin.

Boba
Gost
Boba

Molim profesora sroskog jezika da se ne sluzi stranim terminima a ko je utekao i odakle to bar svi dobro znamo😂

Kirilo
Gost
Kirilo

Sto ce ti profesor srpskog u nasu drzavu dje se srpski ne prica?

Boba
Gost
Boba

Slazem se, doticni je kako kazu profesor srpskog jezika a evo komentarise stanje u turizmu i barata stranim terminima?

Jerome Savovic
Gost
Jerome Savovic

A svako ko nesto valja je utekao,samo ste vi gunjasi ostali

Boba
Gost
Boba

Ko ti drma kavez Jerome?
Mijenjaj dilera dok si na vakat😂

Realan $$$
Gost
Realan $$$

Pa sta onda sjevernjaci stalno kukaju,oni imaju dvije sezone za razliku od primoraca.A cim zafali snjega(a nece da uloze u topove za vjestacki snjeg)odmah kukaju proglasavaju propalu sezonu traze pomoc od vlade itd.a kada ima snjega osnovnu stvar trotoar na Zabljaku nikad ocistili nisu(lijeni),evo 25god.kako dolazim kao turista, a cijene dizu u nebo kao da smo svi ovce.

Roro
Gost
Roro

Ajde ljeti,a dje zimi puni?Malo oko Nove godine i to je to..

markiša
Gost
markiša

E ne znam šta pričate ali trenutno nikog nema gore. Pustara.

e.k.g
Gost
e.k.g

A micite vise onaj dvosjed sto te penje 25 minuta do vrha prve faze, ono ne postoji na svijet vise nidje

Koba
Gost
Koba

Bolje ni ne zasluzujete gunjasi

Boba
Gost
Boba

Jes Žabljak mozda propao ali gunjasa ti jedino tata ima u kuci! Gunjasi ste svi vi koji ste sljegli u podgoricu i krijete odakle ste! Ujz! Ojsa! 😂

Koba
Gost
Koba

Gunjasu otac ti se izgubio u smetove do wca kad je isao

Boba
Gost
Boba

Kamo srece da ste i u Pg napravili wc no se u lavor kupate jos😂

Koba
Gost
Koba

Idi operi gunj u taru prije nego te snijeg zatrpa do aprila

Boba
Gost
Boba

Neko u Taru a neko nikad nidje sto ces😂

Koba
Gost
Koba

Pa normalno,ja gunj nemam niti mi treba

Send this to a friend