Ekonomija

Hotelijeri podržali kampanju Herceg Novi te zove  

Hercegnovski hotelijeri pohvalili su i podržali promotivnu kampanju ”Herceg Novi te zove” Turističke organizacije Herceg Novi, koja promovišegrad kao ”Covid-free” destinaciju koja je učinila sve neophodno da se turisti osjećaju sigurno i kao kod svoje kuće.

Kako je poručeno sa današnjeg sastanka čelnika Opštine Herceg Novi i predstavnika najvećih hotela, zajednička misija ove kampanje, svih privrednika i lokalne uprave je što uspješnija predstojeća sezona, kao i da Herceg Novi bude prva destinacija u mislima turista kada se granice otvore.

Sastanak je održan na inicijativu predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, a odazvali su se predstavnici hotela: ”Lazure”, ”Sun Resort”, ”Lighthouse”, ”Casa del Mare”, Instituta Igalo, kao i kompanije ”Carine” u čijem vlasništvu su hoteli ”Delfin”, ”Park” i ”Kumbor”.

Prisustvovali su predstavnici Turističke organizacije Herceg Novi, Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo i stručni konsultant u oblasti turizma Ivo Županović.

Opština će zatražiti od Nacionalnog koordinacionog tijela da hitno definiše protokole za rad hotela i ugostiteljskih objekata, kada je u pitanju način usluživanja i drugi bitni detalji koji se tiču ponašanja zaposlenih i gostiju.

“Opština će tražiti od Nacionalnog koordinacionog tijela da pojasni procedure i nedoumice koje postoje u vezi sa prelaskom državnih granica (primjera radi, da li turista iz Poljske može da doputuje preko Hrvatske u Crnu Goru i vrati se kući, imajući u vidu da je Crna Gora otvorila granicu za te zemlje, ali Hrvatska nije za Crnu Goru)”, saopšteno je iz opštine.

Biće upućen apel Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore da ubrza i pojednostavi procedure zakupa plaža i izađe u susret odgovornim privrednicima.

Kako se moglo čuti, zatvaranje granica radi suzbijanja širenja virusa Covid-19 imalo je izrazito negativan uticaj na poslovanje hotela i ugostiteljskih objekata – otkazani su dolasci u predsezoni, za koju su postojale odlične najave iz regiona, Rusije i sa zapadnoevropskog tržišta.

“Ipak, već sada je obnovljeno interesovanje turista pa hotelijeri vjeruju se da će tokom jula i avgusta ostvariti solidne rezultate, a da postsezona može biti pozitivno iznenađenje”, navodi se u saopštenju.

Informisano je da je za manje od dva dana za akciju ”Herceg Novi te zove” saznalo je preko 100.000 ljudi, a na nagradnu igru se prijavilo oko 16.000 koji žele da ljetuju u našem gradu.

Danas je pokrenuta i kampanja na engleskom jeziku, mnoge poznate ličnosti zovu da se dođe u Herceg Novi, a bilbordi sa istim pozivom uskoro će biti postavljeni širom susjednih država.

“Sve to daje razloge za optimizam i potvrđuje da turisti želu da dođu u Herceg Novi”, saopšteno je tokom susreta.

Učesnici sastanka snažno su podržali ideju da budu pokrenuti pregovori hotelijera sa komerijalnim bankama koje posluju u zemlji i okruženju, kako bi se osmislio način saradnje koji će omogućiti da turisti iz regiona ljetovanje u Novom mogu da plate u ratama.

“Ocijenjeno je da bi takav potez sigurno imao značajan uticaj na povećanje broja gostiju, imajući u vidu aktuelnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom”, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da postoji odlična saradnja lokalne uprave i hotelijera, te da je ključ za uspjeh usaglašeno djelovanje javnog i privatnog sektora.

“Zaključak je da akcenat treba da bude na promociji postsezonske ponude, posebno kada su u pitanju tržišta Rusije i Zapadne Evrope, ukoliko se steknu uslovi za dolazak turista iz tih zemalja. S tim u vezi, biće nastavljena komunikacija u cilju uključivanja privrednika u akcije i kampanje lokalne Turističke organizacije, kao i radi realizacije ideja koje će doprinijeti promociji grada”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garavi
Gost
Garavi

“Opština će tražiti od Nacionalnog koordinacionog tijela da pojasni procedure i nedoumice koje postoje u vezi sa prelaskom državnih granica (primjera radi, da li turista iz Poljske može da doputuje preko Hrvatske u Crnu Goru i vrati se kući, imajući u vidu da je Crna Gora otvorila granicu za te zemlje, ali Hrvatska nije za Crnu Goru)”, saopšteno je iz… Više »

Send this to a friend