Ekonomija

Hotelijeri sa turoperatorima iz Njemačke i Austrije

Turoperatori iz Njemačke i Austrije posjetili su Crnu Goru, obilazeći vinski podrum “Šipčanik”, Cetinje, Njeguše, Kotor, Perast, Rijeku Crnojevića, Virpazar, Bar, Budvu, Žabljak i most na Đurđevića Tari.

U okviru posjete danas je u Baru održana i poslovna radionica za predstavnike turističke privrede.

Oko 40 predstavika domaće privrede, uglavnom hotelijera, razgovarali su sa predstavnicima turoperatora u cilju uspostavljanja eventualne saradnje.

Radionici je prisustvovala i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić koja je istakla da tržišta Njemačke i Austrije spadaju u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru.

“Zato posvećeno radimo na promociji turističke ponude kroz razliite marketing kanale. U saradnji sa partnerima, ove godine predstavili smo ponudu na sajmovima u Berlinu, Minhenu i Beču. Organizujemo posjete za predstavnike medija, realizovali smo roadshow prezentacije ponude u nekoliko gradova Njemačke i Austrije, pokrenuli digitalnu platformu „E-learning Montenegro“, uz kontinuirane PR aktivnosti”, dodala je ona.

Direktorica NTO je ukazala i na trend rasta turističkog prometa sa ovih tržišta, budući da je tokom prošle godine Crnu Goru posjetilo oko 58.000 turista iz Njemačke.

“Takođe, Crnu Goru je u 2017. godini posjetilo oko 18.000 turista iz Austrije koji su ostvarili oko 83.000 noćenja. Ostvaren je rast broja turista od 7,24 odsto i noćenja 6,36 odsto. Da je trend rasta nastavljen i ove godine pokazuju podaci MONSTATA za osam mjeseci, prema kojima je od početka godine do kraja avgusta u hotelima ostvaren rast broja turista iz Njemačke od oko 57 odsto i broja noćenja od oko 71 odsto, kao i rast broja turista iz Austrije od oko 48 odsto i broja noćenja od oko 62 odsto”, podsjetila je ona.

Send this to a friend