Ekonomija

Opština dijeli zabrinutost zakupaca plaža u Herceg Novom

Opština Herceg Novi u potpunosti dijeli zabrinutost zakupaca plaža, privremenih objekata i ugostitelja u našem gradu.

<<<Morsko dobro odgovorilo zakupcima plaža u Herceg Novom: Nema potrebe za brigu<<<

>>>Puno žalbi zakupaca obale, ugostitelja i turističkih radnika uoči sezone>>>

“Ta zabrinutost uzrokovana je hroničnim i dugogodišnjim djelovanjem JP Morsko dobro na već njima ustaljeni način”, navode u opštini.

Podsjećaju da do danas nije objavljen javni poziv za sve lokacije na teritoriji opštine Herceg Novi, već samo jedan dio.

“Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju su po tom pozivu na saglasnost stigla samo dva zahtjeva, oba riješena pozitivno. Dobijanje dozvola zavisi od Glavnog gradskog arhitekte u Herceg tek po raspisivanju javnih poziva za zakup privremenih objekata i pisanog zahtjeva upućenog Sekretarijatu za prostorno planiranje i urbanizam, a na osnovu plana JP Morskog dobra koji je na snazi (Plan privremenih objekata u zoni morskog dobra)”, kazali su u opštini Herceg Novi.

Napominju, preko 100 zakupaca privremenih objekata u pojasu morskog dobra u Herceg Novom je sada „nevidljivo“, novim planom JP Morsko dobro.

“Od tih istih zakupaca se očekuje da do 1. maja urede svoje lokale što, imajući u vidu dinamiku rada JP Morsko dobro, opravdano uzrokuje zabrinutost”, kazali su oni.

Opštinu Herceg Novi raduje najava JP „Morsko dobro“ o potpisivanju sporazuma sa preduzećima Čistoća i Komunalno stambeno.

“I Opština Herceg Novi i njeni građani biće još zadovoljniji kad sa riječi pređemo na djela”, poručuju u opštini.

Send this to a friend