Ekonomija

Interna istraga u Atlas banci: Nalazi pokazali brojne oblasti koje su mogle da dovedu do gubitka

Atlas banka

Centralna banka Crne Gore (CBCG) je u aprilu 2019. godine pokrenula stečaj u Atlas banci AD  jer Banka nije mogla da ispuni zahtjeve za adekvatnošću kapitala kako je to propisano Zakonom o bankama Crne Gore.

Stečajni odbor Atlas banke AD (Banka) je angažovao u junu 2019. godine kompaniju Kroll Associates U.K. Limited (Kroll) da sprovede internu istragu događaja koji su doveli do stečaja, da identifikuje bilo koje faktore koji bi mogli ukazati na moguću zloupotrebu sredstava i koji su mogli doprinijeti neispunjavanju zahtjeva za adekvatnošću kapitala od strane Banke i kasnije doveli do stečaja.

Kroll je završio fazu utvrđivanja opsega istrage i predstavio preliminarne nalaze Stečajnom odboru i CBCG. Preliminarni nalazi su pokazali brojne oblasti koje su potencijalno mogle da dovedu do gubitka po Banku. Kroll ce nastaviti da pruža pomoć Stečajnom odboru i preduzeće dalje detaljne istrage ako budu neophodne u cilju podrške Banci i njenim pravnim savjetnicima u razmatranju mogućih strategija za povraćaj tih sredstava.

Send this to a friend