Ekonomija

Žugić smjenjuje Radović sa mjesta člana Savjeta CBCG

Irena Radović

Savjet Centralne banke, kojim je predsjedavao Radoje Žugić, jednoglasno je na današnjoj sjednici utvrdio da su ispunjeni uslovi za razrješenje člana Savjeta – viceguvernera Irene Radović prije isteka mandata i dostavio Skupštini Crne Gore predlog za njeno razješenje.

Ona je odlukom Skupštine od 6. marta 2017. godine imenovana za viceguvernera Centralne banke za kontrolu bankarskog sistema, sa mandatom u trajanju od šest godina. Prije imenovanja na funkciju viceguvernera od oktobra 2016. godine obavljala je dužnost savjetnika guvernera za kontrolu bankarskog sistema.

Radović je doktorka ekonomskih nauka, ali je tokom karijere uglavnom obavljala poslove iz oblasti diplomatije. Bila je šefica Britanske kancelarije u Podgorici. Jedno vrijeme bila je i zamjenica ministra spoljnjih poslova Crne Gore i ambasadorka u Parizu.

Savjet je na današnjoj sjednici razmatrao i usvojio Izvještaj o toku postupka stečaja nad Ekos bankom AD u stečaju, Podgorica, za period 7. juna 2011-30. aprila 2018. godine i dao preporuku stečajnom upravniku i stečajnom odboru da ubrzaju aktivnosti na unovčavanju preostale neunovčene imovine i da, u najkraćem roku, dostave Savjetu CBCG predlog za okončanje stečajnog postupka.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cile
Gost
Cile

U CBCG su sve neznalice i bliski srodnici pojedinih iz partije . Clan sam DPS i visoko obrazovan ,ali sta pojedini iz moje partije ( nepismeni “kadrovi ” rade ) sramota me je … Da li te je sramota filipe …zugicu …dusko simonovici itd … Mene bi bilo ,ali mislim da ce struka pobjediti …Samo CIJENIM MILA ,OSTALI SE UZ… Više »

Toni
Gost
Toni

Samo ti cijeni Mila i nadaj se… E kuku ti diplomi.

Realnost
Gost
Realnost

Iskreno, mislim da svi ljudi koji glasaju dps glasaju samo zbog mila. Ukljucujuci mene.

partrolne
Gost
partrolne

Vujanovicu dvije cerke tamo rade, Zugicu sestricni, Jelicu sin, Markovicu cerka…. treba li vise da nabrajam?

Beti bup
Gost
Beti bup

Mlogo kvalitetan kadar za …

Ekonomija
Gost
Ekonomija

Mora da je duskovoj (kako dusko od radoje) cerkici koja parazitira kod tatice stala na zulj

Drustvo
Gost
Drustvo

Kafa se popila.. nema rabote… portali se pregledali nista zanimljivo a jos uru do kraja radnoga vremena – kad ono opa evo prilika za malo bulaznjenja.

Cvrc
Gost
Cvrc

Budaletino, ne mijesaj djecu, a za tvoju informaciju Duskova cerka je jedno dobro i pametno dijete, izvinjavam se-djevojka velika.

Ekonomija
Gost
Ekonomija

‘Prefino’ je dijete, zna cijeli fax. Toliko nevaspitana u komunilaciji sa saradnicima.
Drugo, imam svoj privatni posao, tako da nemam radno vrijeme. Trece, i zugici su neciju djecu ostetili sireci nepotizam.

Send this to a friend