Ekonomija

IRF plasirao 27 miliona eura na području Cetinja

Investiciono-razvojni fond (IRF) plasirao je do sada oko 27 miliona eura na područje prijestonice Cetinje, saopštio je predsjednik Odbora direktora te institucije Zoran Vukčević.

On je tokom jučerašnje prezentacije pod nazivom “Šansa za posao” na Cetinju, kazao da je samo u posljednje dvije i po godine plasirano oko 10,5 miliona, a tokom ove godine blizu četiri miliona eura.

“Ima mnogo projekata koji se nalaze u obradi i koji će biti sigurno realizovani do kraja ove godine, što predstavlja značajan trend porasta kreditnih linija i uopšte kreditne aktivnosti IRF-a na Cetinju”, rekao je Vukčević.

Cetinjanima su juče prezentovane mogućnosti ulaganja, prije svega, u one projekte koji predstavljaju šansu za biznis, a samim tim i mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović je kazao da su zadovoljni inicijativom tih institucija i da će podstaći nezaposlene da počnu sopstveni biznis, doprinijeti poboljšanju socio-ekonomske situacije i smanjenju nezaposlenosti.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić rekao je da je postavljen zajednički zadatak Zavoda i IRF-a čiji je glavni interes razvoj malih i srednjih preduzeća kao, nosilaca privrednog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cikotić
Gost
cikotić

Vjerujem da je sve uloženo u fabriku čokolade.

Ćotek
Gost
Ćotek

Sto je neko iz DPSa omastio brk.

Rony
Gost
Rony

Cetinje bi trebalo svaka tri mjeseca da raspisuje izbore !

iskra
Gost
iskra

E kad je suljo to tako reka to ti je ka da si se na koru od banane oslonio

Send this to a friend