Ekonomija

Iz Ministarstva saobraćaja uvjeravaju: Bez povećanja naknada za registraciju

Ilustracija

Visina naknade pri registraciji drumskih motornih vozila i posebna godišnja naknada za priključna vozila u svrhu nesmetanog odvijanja saobraćaja i pružanja informativnih usluga korisnicima puta se neće povećavati, saopštili su Danu iz Ministarstva saobraćaja (MSP).

Dan je tražio pojašnjenja od resora Osmana Nurkovića u vezi sa Predlogom zakona o putevima.

<<<AZK: Vlada hoće od vozača nezakonito da naplaćuje putarinu<<<

“Predlogom zakona o putevima pred viđene su određene naknade koje plaćaju korisnici puta. Napominjemo da su predmetne naknade sadržane i u važećem zakonu o putevima. S obzirom na to da će visina predmetnih naknada biti utvrđena odlukom Vlade, te da je stav Ministarstva saobraćaja da predmetne naknade ne budu više od naknada koje se već primjenjuju, a da se prilikom registracije vozila plaća (na osnovu Zakona o putevima) samo naknada pod tačkom jedan i dva iz Vašeg pitanja, ne možemo govoriti o povećanju cijene registracije vozila po ovom osnovu”, kazali su iz Ministarstva saobraćaja.

U pitanju su, dakle, godišnja naknada pri registraciji drumskih motornih vozila, traktora, priključnih vozila i drugih drumskih vozila na motorni pogon i posebna godišnja naknada za drumska motorna vozila i njihova priključna vozila u svrhu obezbjeđenja nesmetanog odvijanja saobraćaja i pružanja informativnih usluga korisnicima puta.

Agencija za zaštitu konkurencije je ocijenila da predlog zakona o putevima nije u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći Agencija je, kako se navodi u njenom mišljenju, analizirala situaciju u kojoj državnim putevima ne upravlja organ uprave, već preduzeće koje osniva Vlada i hipotetičku mogućnost da se ta firma, osim u pravljanja državnim putevima bavi i drugim, takođe ekonomskim djelatnostima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Korisnik
Gost
Korisnik

A ovi tehnicki pregledi najvisi poreznici u drzavi po autu zaradjuji od 30 do 50 eura i jos se bune ponasaju se kao ministri u vladu to je drzanje i prica kao da rade sa ljudskim organizmima a ne obicni priuceni mehanicari mahom sisli sa śevera i zagazili duboko u visoku politiku

freeman
Gost
freeman

Nece poskupiti, nece… samo se vi nadajte….

Zekonja
Gost
Zekonja

Platio sam registraciju 30€ više nego prošle godine, i ne samo ja nego svi se žale. Jednostavno, ove firme koje vrše tehnički su povećale cijene iz čista mira.

Astra
Gost
Astra

Bez povećanja naknada za registraciju, interesuje me za koliko će povećati istu 2020 kad dođe vreme za naplatu duga za auto put. Ne samo to, no ko zna šta će još da poskupi, kafa, ulje, mlijeko, biće po tri puta skuplje nego što je trenutno. A o porezima i nametima neću ni da pišem, ima da plaćamo porez na prirez… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Je li to kompenzacija za trosskove zaboravljene petlje?

Slavko
Gost
Slavko

Vec ste je povecali prije par mjeseci. Placamo ubjedljivo najskuplju registracuju u Evropi a plate 300 eura.

brko mali
Gost
brko mali

zar su i razmisljali o tome? Da je srece registracija bi vazila 2 godine, a godisnje bi bio obavezan tehnicki pregled i to je to, a dje jos da i za ovako preskupu registraciju dignu cijene!?

Send this to a friend