Ekonomija

Iz NATO članica slilo se 1,3 milijarde eura

Radoje Žugić (Foto: CdM)

Od crnogorskog učlanjenja u NATO do kraja novembra prošle godine, ukupna ulaganja u Crnu Goru iz NATO članica iznosila su milijardu i 300 miliona eura, saopštio je guverner Centralne banke Crne Gore CBCG Radoje Žugić.

On je naglasio da su samo u prošloj godini, za jedanaest mjeseci, strane investicije iz NATO članica iznosile 248, 4 miliona eura.

https://twitter.com/VladaCG/status/1222117292273815552

“Uticaj NATO-a je možda najveći na našu ključnu ekonomsku granu, turizam, koji je motor rasta naše ekonomije. Od učlanjenja naše države do kraja 2018. godine Njemačka, Holandija i Turska su rasle po stopi od preko 50 odsto tu je i Velika Britanija”, rekao je Žugić.

Po njegovim riječima skandinavske zemlje su za nešto više od dvije godine, za isti period porasle za 120 procenata u smislu prometa u turizmu.

“U prošloj godini za deset mjeseci imali smo prihod po osnovu članica NATO od milijardu i 52 miliona eura. 2016. godine je to bilo oko 850 miliona eura”, kazao je Žugić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg kontras
Gost
Cg kontras

O da oce ovaj coek u penziju da pocinemo

Ljubomir
Gost
Ljubomir

Velike fajde narod od toga ne vidi !

Boris
Gost
Boris

hahahahahaha sto su onda penzije 120 eura?

Bnjj
Gost
Bnjj

Uvedite Poljski model ukinite poreze na plate radnika, obavežite poslodavce da povećaju plate, ti novci se vraćaju državi kroz potrošnju Pdv, akcize. Najgora solucija je da radnici odu van Cg onda neće imati ko da plaća poreze.

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Pa đe su?

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

U Majami, brčkaju se.

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa đe su te investicije, radna mjesta što ne povećate minimalac. Možda su te investicije Turski restorani koji zapošljavaju radnike iz Turske kakva korist nama građanima Cg

Anonimous
Gost
Anonimous

A koliko se profita odlilo a da se nista ne ulozi?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovaj nešto dobro pobrkao.

CG4Nahije
Gost
CG4Nahije

Iz nato clanica tj iz turske uglavnom a turska ce brzo izac iz nato-a zivi bili pa vidjeli.

Marko
Gost
Marko

ha ha ha

Send this to a friend