Ekonomija Planirano je da bude završen za 24 mjeseca

Izgradnja bulevara od Jaza do Tivta počeće sljedeće godine, koštaće 26 miliona

Foto: Bokanews

Bulevar od Jaza do Aerodroma Tivat  (rekonstrukcija Jadranske magistrale) počeće da se gradi sljedeće godine, a nakon njegove izgradnje značajno će se poboljšati stanje na ovoj dionici koja je u ljetnjim mjesecima izuzetno zagušena. Projekat je vrijedan oko 26 miliona eura. Radovi na izgradnji bulevara trajaće oko dvije godine. Plan je da 16 kilometara puta ima četiri trake, sa razdjelnim ostrvima i trotoarima.

“Planirano je da krajem septembra bude raspisan tender, a do kraja ove godine znati ko će graditi bulevar Jaz – Tivat. Izrada projekta rekonstrukcije puta od Jaza to Tivta, kojom je predviđena izgradnja bulevara sa četiri trake, u završnoj je fazi”, rekao je za CdM direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

Izrada tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova teče po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Dužina bulevara je oko 16 kilometara, a Parača za CdM kaže da je planirano da se radi uporedo sa odvijanjem saobraćaja na pomenutoj trasi, jer je drugačije nemoguće.

Parača najavljuje da se i Regionalni vodovod priključio ovom projektu, pa će se i vodovodna mreža (proširenje kapaciteta) raditi uporedo sa bulevarom.

“Regionalni vodovod se priključio jer je i on korisnik kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Vrijednost tog projekta je između 10 i 12 miliona eura. Shvatili smo da je jeftinije i brže ako objedinimo ova dva projekta i krenemo zajednički da radimo. Sve se mora uraditi po evropskim standardima”, jasan je Parača, dodajući da će ovo biti uparvanje dva projekta.

Ne treba posebno napominjati koliko je ova dionica puta važna, ali i koliko je to sada usko grlo u jeku ljetnje sezone, kada se ovdje saobraćaj otežano odvija, a stvaraju se i kilometarske kolone.

Od Kamenova do Bara

Parača je za CdM najavio još jedan važan projekat.

“Planirana je kompletna rekonstrukcija magistrale od Budve, tačnije od Kamenova do Bara. Projektovanje je u završnoj fazi, a tendersku proceduru pokrenućemo s jeseni”, zaključio je Parača.

Miraš Dušević

103

avatar
1000
62
41
0
 
88
SanjaĐorđeCica 15DexValentina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanja
Gost
Sanja

Do aeorodoma….a kroz Tivat ništa. Tivat služi samo da se odnosi iz njega, a da se ne ulaze nista. Nas Porto Montenegro samo kosta….Kroz grad se ništa ne ulaze. Taj nesretni bulevar čekamo 20 godina…Koliko vidim i kad se bude radio, radice se da se Budva poveže sa aeorodromom…a Tivat je nebitan

Cica 15
Gost
Cica 15

Nije stvar prosiriti put kroz Grbalj vec resiti prolaz kroz Kotor, Tivat i Budvu. Prosirenjem magistrale Jaz – Tivat stvorice se jos veca guzva kod aerodroma, tunela pred Kotor i ulaza u Budvu. Ova 3 dela puta treba prosiriti, zar je to toliko tesko shvatiti??? I koliko god da kosta neka kosta ali ga treba uraditi ljudski, zato bi bilo… Više »

Dex
Gost
Dex

Netreba nama bulevar samo kruzni na skretanje za Toplis i par policajaca na ulaz u Budvu dje su pjesacki i problem rijesen!

KADA
Gost
KADA

16 km =26miliona EUR. A da gospoda ipak upale malo digitron . ?Paraca nek objasni je li ovo sa PDV-om ili Bez? Pa ovdje se radi prosirenje postojeceg puta ??? Nista,sve je jasno!!

Budva
Gost
Budva

Prvenstveno treba znati koliko kosta rad jednog bagera po satnici i kamiona po odvozu ture….koliko kosta izrdada puta novog podloga i asfalt ….plate radnicima …rigole pored puta …saobracajna signalizacija …asfalt je izuzetno skup !!! Shvati da mi radimo u brdovitoj zrmlji nije nam sve ravno a i vodovod treba srediti !!!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

treba uradit zaobilaznicu oko budve i tivta zajedno sa ovim bulevarom i napraviti vise parking mjesta u oba grada

Marinovic
Gost
Marinovic

Obilaznice su planirane kao dio brze ceste. A ovo se radi da bi završili oko otkupa zemlje

KADA
Gost
KADA

Bez jadranskojonske brze ceste ili auto puta , ovakve investicije su bacene pare. Prvo treba rijesiti prilazne puteve i zaobilaznicu Budve Tivta i Kotora pa onda ovo. Ovaj put bez bocnih i paralelnih magistralnih puteva od aerodroma do jaza,nece nista popraviti ,vec ce biti velika crna tacka CG saobracaja

Dejl
Gost
Dejl

ako ne napravite od Budve do Tivta nista uradili niste

KADA
Gost
KADA

Pare koje su uzete prije dvije godine su potrosene , za dvije godine se u normalnim uslovima napravi 100km auto puta .Sire postojeci put. Radit ce ga kao ono na cetinjskom putu ne manje od 4 godine i to ako bude .
Ovaj put nece ubrzat saobracaj , naprotiv ,!!

Laki
Gost
Laki

Kad ce ova zaobilaznica oko tivta

milan
Gost
milan

Prije treba Kotoru zaobilaznica nego Tivtu !!! Redom da se ide !!!

Pjer
Gost
Pjer

Kako rijesiti ?
Kuce i ove molove kao Zecanka i sl koi su pa skoro na put postavljeni

Bnjj
Gost
Bnjj

Milo prije neku godinu reče da je gorivo luksuz kako to da njegovi ljudi dobijaju stanove i auta i kredite po bagatelnim cijenama i da je glavno ulaganje u Cg u puteve i to je taj rast BDPa ulažeš u puteve niđe fabrika i cjelogodišnjih hotela

fanat mača
Gost
fanat mača

Za tebe je luksuz, oni moraju da žive bolje, sa tvoje grbače. Kako bi inače.

Nemanja
Gost
Nemanja

Malo po malo rijesice sve sto su planirali.. Ako vaj projekt zavrse bice dobro za turizam, da se malo smanje kolone. Treba napraviti nekako zaobilaznice kroz gradove, jel ovi sto putuju kroz Crnu Goru u tranzitu prema Albaniji ili prema Hrvatskoj oni prave guzve, jel ima dosta automobila sto putuju kroz tranzit. Obavezno treba smanjiti pjesacke, jel ih ima na… Više »

Jednostavno
Gost
Jednostavno

Slažem se sa tobom. Malo po malo Parača ima više stanova(zadnji kupio u najluksuznijoj zgradi u Dalmatinskoj); kuća; poslovnih prostora… a sve kako ti kažem uspjesno od Cetinja; Crnagoraputa; ŽCG; Brodogradilista itd a činjenica je da je on riješio sve što je planirao čak i za praunuke

Ando Bokeljanin
Gost
Ando Bokeljanin

Mi bokeljani ti nista ne vjerujemo, skoro ste objavili da krece u september, sad odjednom od naredne godine….a evo zadnjih par godina se najavljuje pa nista….Boka Bokeljima ✊🏻

Vojo B.
Gost
Vojo B.

Ja mu sve verujem. Mene je uvek ispoštovao i kada se činilo da neće

Krapovic
Gost
Krapovic

Krece se od septembra !!! Sa objavom tendera !!! Kada sebitvede izvođac pocinje se sa radovima !!!najgore ce biti radit od Jaza do Budve !

Barani
Gost
Barani

Dok ne sredite put kroz Sutomore i Šušanj nema vožnje primorjem.

MisterNO
Gost
MisterNO

Ako neko nekome ne vjeruje taj ga “kazni” tako sto ne glasa za njega. U ovom nasem slucaju dje je opzicija jos gora od vlasti on apstinira…… biras manje zlo…..

Izadji mala
Gost
Izadji mala

Paraca uzalud ako ne rijesite trasu puta od Jaza do semafora na ulaz u Budvu,tu je najveci kolaps u saobracaju

Send this to a friend