Ekonomija

Izgradnja puteva, aerodroma i marine bi bili značajni za Ulcinj

Izgradnja i unapređenje puteva, realizacija projekta bulevara Majka Tereza, valorizacija Štoja kroz izgradnju aerodroma i izgradnja marine bili bi značajni za Opštinu Ulcinj, ocijenjeno je tokom današnjeg sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića i predsjednika tamošnje lokalne uprave Ljora Nrekića.

Nrekić je predočio Nurkoviću prioritetne projekte uprave za čiju je realizaciju neophodna podrška Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

“Ulcinj je grad potencijala i velikih mogućnosti, ohrabruje interesovanje stranih investitora, posebno u oblasti izgradnje turističkih, konkretno hotelskih kapaciteta” saglasili su se predsjednik  i ministar saobraćaja i pomorstva.

Nurković je istakao da bez kvalitetne saobraćajne infrastrukture nema razvoja privrede, turizma narocito, u tom smislu drzava ce i u buducem periodu nastaviti da razvija i realizuje  projekate zajedno sa lokalnim samoupravama.

Nrekić jr predstavio danas planove i projekte koji se trenutno realizuju na teritoriji ove opštine, a odnose se na gradsku infrastrukturu: vodovod, kanalizacioni sistem ali i izrazio zadovoljstvo sa projektima koje je u ovoj opštini realizovala Vlada, u ovom slučaju ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Uprava za saobraćaj. Nrekić je ukazao na potrebe grada kada je u pitanju izgradnja saobraćajnica i u tom dijelu bilo je riječi o izgradnji dijela bulevara od Pošte do bulevara Teuta, kao dionice koja bi znatno uticala na bolju organizaciju i protok saobraćaja u gradskom jezgru

Ministar Nurković i predsjednik opštine Nrekić obišli su sa saradnicima putni pravac od Ulcinja do graničnog prelaza sa Albanijom i izrazili zadovoljstvo uspješno realizovanim projektom, nema sumnje da je izuzetno značajan kako za stanovnike ovog kraja tako i za sami grad Ulcinj istakli su Nurković i Nrekić.

Da bi Ulcinj postao visoko rangirana turistička destinacija neophodna je kvalitetna saobraćajna infrastruktura, ne samo putna, pa je danasnji sastanak bio prilika da se razgovara i o krupnim razvojnim projektima kao sto su razvoj gradske marine, luke ali i aerodroma koji bi sigurno uticao na bolje i brže povezivanje Ulcinja sa tržištima zainteresovanim za ovaj dio crnogorske obale.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Iljir Čapuni i potpredsjednica Opštine Hadidža Đoni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jasarko
Gost
jasarko

A da malo registrujete nelelno smjestaj najveci broj kreveta na jadranu nelegalni. Pa onda da pitate nesto?

Send this to a friend