Ekonomija Vlada izdvojila skoro 547 hiljada eura

Izgradnja rezervoara za vodu u Gradiošnici biće završena krajem septembra

Izgradnja rezervoara za vodu u tivatskom naselju Gradiošnica, za koji je Vlada Crne Gore izdvojila skoro 547 hiljada eura, biće završena do kraja narednog mjeseca, saopšteno je danas iz Uprave javnih radova.

Kako ističu, dinamiku, kojom je prvobitno planirano da radovi budu završeni krajem avgusta, donekle su usporili rješavanje pitanja odlaganja građevinskog materijala prilikom iskopa i vremenske nepogode, koje su nedavno uzrokovale pojavu odrona na betonsku konstrukciju.

“Izvođač radova, preduzeće “Bauer”, trenutno je angažovano na armiračkim radovima i pripremama za podizanje betonske konstrukcije, dok su svi zemljani radovi završeni”, navode u Upravi.

Priključenjem tog objekta na vodovodnu mrežu u značajnoj mjeri će se riješiti pitanje snabdijevanja vodom područja od Župe do aerodroma, Gradiošnice, Vrijesa, Dumidrana, Mrčevca, Brdišta, Solila, kao i područja Svetog Marka.

“Pored toga što će mještanima biti omogućeno kvalitetno i kontinuirano snabdijevanje, voda će iz rezervoara teći i prema lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja golf terena”, naglasili su u Upravi javnih radova.

Rezervoar ima zapreminu 2.000 metara kubnih, a puniće se iz regionalnog vodovodnog sistema.

Send this to a friend