Ekonomija

Izvršitelji imaju plate od tri hiljade do 14.000 eura

ilustracija

Agencija za sprečavanje korupcije ASK objavila je najnovije izvještaje o imovini za 28 javnih izvršitelja čije su plate veće čak i od ambasadorskih, budući da pojedini mjesečno raspolažu i iznosima od skoro 15.000 eura. Njih 20 od 30 nije dalo saglasnost da im ASK kontroliše bankovne račune, iako mnogi od njih posjeduju i ušteđevinu, piše Dan.

Najveći mjesečni prihod od svih izvršitelja prijavila je Aleksandra Tomković Vukoslavčević iz Podgorice, koja je navela da je lani zaradila čak 177.510 eura, odnosno mjesečna zarada joj je bila 14.792 eura. Za razliku od većine kolega, ona je dala saglasnost da joj ASK kontroliše račune. Odmah iza nje po prihodima je javni izvršitelj Snežana Pavličić, koja je navela da joj je mjesečni prihod čak 8.814 eura. Ona je prijavila da je vlasnica po dva stana i poslovna prostora, ušteđevine od 43.143 eura i nije dala saglasnost da joj ASK kontroliše račune u bankama.

Javna izvršiteljka Maja Ajković iz Nikšića prijavila je da joj je lani u prosjeku plata bila čak 6.560 eura, ali nije dala saglasnost da joj ASK kontroliše račune. Njen kolega, koji je zadužen za Bijelo Polje i Kolašin, prijavio je zaradu od 6.041 euro, a od imovine posjeduje livadu, voćnjak, 2.000 eura ušteđevine i nije dao saglasnost za kontrolu bankovnih računa.

Izvršiteljka zadužena za Pljevlja i Žabljak Snežana Begović prijavila je mjesečnu zaradu od 4.568 eura i nije dala saglasnost za kontrolu bankovnih računa. Ona je prijavila da je suvlasnica jednog stana sa suprugom Ninom, koji na svoje ime ima još jednu stambenu jedinicu.

Izvršitelj sa Cetinja Vidak Latković naveo je da mu je plata 5.319 eura, uštedio je 27.000 i nije dozvolio da mu se kontroliše stanje u bankama. Njegov kolega iz Podgorice Vasilije Mićović prijavio je platu od 1.462 eura, ušteđevinu od 130.000 i nije dao saglasnost za kontrolu računa. Siniša Milačić je naveo da kao javni izvršitelj mjesečno prihoduje 1.394 eura. Naveo je da mu se duguje 5.600 eura i dao je saglasnost za kontrolu računa.

Izvršitelj iz Ulcinja Mitar Mirović ima platu od 2.720 eura, vlasnik je jedne kuće i dao je saglasnost ASK-u da mu kontroliše stanje u bankama. Njegova koleginica iz Nikšića Biljana Nikčević ima platu od 2.580 eura, prijavila je dva motorna vozila i nije dala saglasnost da joj se kontroliše stanje u bankama.

Izvršiteljka Ana Nikić ima mjesečnu zaradu od 5.959 eura, ima potraživanje od 16.000 eura i nije dala saglasnost za kontrolu računa. Njen kolega Dušan Nišavić kao izvršitelj zarađuje 2.726 eura mjesečno, a nije dao saglasnost za kontrolu računa.

Podgorički izvršitelj Ivan Petrović ima mjesečnu zaradu od 3.831 eura, vlasnik je kuće i imanja, a nije dao saglasnost za kontrolu računa. Njegov kolega iz Kotora Darko Rajković, takođe, ne želi da mu ASK kontroliše račune, a ima mjesečnu zaradu od 3.721 euro, 51.000 ušteđevine, a sa suprugom posjeduje 11 nepokretnosti, četiri automobila i pet komada oružja.

Podgorički izvršitelj Irfan Ramović radi za platu od 3.671 eura i dao je saglasnost za kontrolu računa. Izvršiteljka iz Kotora Branka Samardžić navela je da joj je mjesečna zarada 4.009 eura, a sa suprugom posjeduje 10 nepokretnosti i pet automobila. Ona je dala saglasnost da joj se kontrolišu računi.

Javni izvršitelj Ivan Sekulić, koji je nadležan za područje Bijelog Polja i Kolašina, prijavio je mjesečnu zaradu od 3.784 eura, a na ime njegove supruge Tijane, koja radi u bjelopoljskoj bolnici, vode se dva stana. Sekulić nije dao saglasnost za kontrolu računa. Izvršitelj iz Bara Veselin Šćepanović ima platu od 4.720 eura. Sa suprugom posjeduje pet nepokretnosti, četiri auta i nije dozvolio kontrolu računa. Izvršitelju iz Kotora Vladanu Vujoviću plata je 2.819, NovakuVukčeviću 3.115, a Davoru Vukoviću 4.807. Nijedan od njih nije dao saglasnost za kontrolu računa.

Na sajtu ASK nema podataka o imovini za izvršitelje Vladimira Vujotića i Marka Đakovića, dok je Jasminka Bojović privremeno udaljena.

Bošković ima bogatstvo u nekretninama

Podgorički javni izvršitelj Aleksandar Bošković prijavio je mjesečnu zaradu od 3.690 eura, a vlasnik je četiri stana, jednog poslovnog prostora, tri podruma, automobila marke “mercedes” i ima ušteđevinu od 183.000 eura. On, takođe, nije dao saglasnost da mu se kontrolišu računi u bankama.

Njegov kolega iz Rožaja Armin Camić naveo je u izvještaju o imovini i prihodima da mu je plata 2.000 eura, a prijavio je da i njegova supruga Alma radi u kancelariji javnog izvršitelja za 500 eura. On je prijavio da sa suprugom posjeduje četiri vozila i dao je daglasnost za kontrolu računa.

Javnom izvršitelju Dejanu Čoguriću plata je 5.526 eura, nije prijavio nikakvu imovinu i nije dao saglasnost da mu ASK kontroliše bankovne račune. Nikšićki izvršitelj Radovan Koprivica prijavio je platu od 1.590 eura, njegova supruga Marija radi za 475, a prijavili su da posjeduju po stan od 54 i 36 kvadrata. Koprivica je dao saglasnost za kontrolu računa.

Ivana Jelušić, javna izvršiteljka iz Podgorice, prijavila je platu od 1.850 eura i nije dala saglasnost za kontrolu računa. Njen kolega iz Danilovgrada Mato Jovićević prijavio je mjesečnu zaradu od 2.252 eura, pet vozila, 1.500 eura ušteđevine i nije dao saglasnost da mu se provjeri stanje u bankama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Ovo je banda, a ne mexički karteli

Miko
Gost
Miko

To je to izvrsitelji su krivi omrcise narod. A kad narod uzima kredite da se troskari i kola kupuju a radi se za 300 onda eura ona nikome nista. Onda je sve taman. Kad mi duznici ne placaju sto su uzeli i pojeli i popili to je odlicno. E kako da ne. Sve ce te da platite

Tereza
Gost
Tereza

Krvav je to dinar, ne bi ga tako zarađivala pa ni za hljeb da nemam.

Marko
Gost
Marko

Ovdje nisu cista posla,fatali su najace veze sa bi postali izvrsitelji,a sad se vidi i zasto! Da bi mogli da ogule kozu jadnom obespravljenom narodu!

Papiric
Gost
Papiric

To nije istina. Raspisan javni konkurs pa ko prodje prodje. A kriterijumi su visoki.

Papiric
Gost
Papiric

Realno placen posao. Slazem se da pojedini imaju previse, i da distribucija predmeta nije ravnomjerna kao sto i vidite po razlici u zaradama, ali ne nasli se vi u kozi izvrsitelja. Posao, stres, prijetnje i izivljavanja duznika, a izvrsitelji sprovode ono sto im povjerilac naredi. Lako je sjedjet doma ne cimat se ni minut i kenjat kako drugi imaju ogromne… Više »

Grunf
Gost
Grunf

Aferim

Tereza
Gost
Tereza

To je sve tacno a koliko bi onda po tebi trebalo da imaju npr ljekari , s’obzirom na nivo obrazovanja ( tri puta duze studiranje od izvrsitelja) nivo stresa zatim odgovornost..

Papiric
Gost
Papiric

slazem se, ali nisu izvrsitelji krivi za to vec sistem, a odje se po komentarima izvrsitelji pozivaju na linch
welcome to montenegro

Domin
Gost
Domin

Javna je tajna da se u CG određenom broju slučajeva plata radnicima isplaćuje dijelom u kešu. Ovo može biti hipotetički kao interesantan slučaj u kome povećaš sebi platu u tolikom iznosu da možeš servisirati svoje službene obaveze u kešu. Nije idealan scenario za izbjegavanje poreskih obaveza ali ipak može postojati. Tužno je ako bio to bio slučaj u i ovoj… Više »

Čojdanka Lalić
Gost
Čojdanka Lalić

Odma konfiskovati sve i vratiti u državnu kasu majčice Crne Gore! Pa nek jedu kumpijera i luka.

Mila
Gost
Mila

Hijene!

Vazda
Gost
Vazda

Sve legalno i tu nema priče. Toliko posla imaju da im se može slobodno.

muro
Gost
muro

pod hitno unutrašnja kontrola ili revizore ojadiše narod pa ih lijepo ukinut pa nek sudovi donose presude i nek naplscuju prinudno ja sam lično imao problem sa njima htjeli su da mi prinudno naplate utrošenu struju drugog lica a na racunu se allazio moj matični broj ali srecom po meni naselje stanovanja nije bilo isto al se gospodin izvršitelj iz… Više »

Papiric
Gost
Papiric

Kakav bog? Na svako doneseno rjesenje imas pravo zalbe, u roku naznacenom na rjesenju. Sto god mislis da ne valja. Nego narod je bandoglav

Pobjeda
Gost
Pobjeda

Oporezujte ih .
Avi zagovoljni izuzev izvrsitelh
Tako eade i advokati .
Kradu drzavu 😁

WicROG
Gost
WicROG

A koji me djavo tjera da studiram turizam….?

Papiric
Gost
Papiric

Tuziram moze svako da zavrsi, al pravo i ne bas, pa pravosudni i slicno

Hernan
Gost
Hernan

Drile,distribuiraj pravedno novac i zakone i nadaj se podršci i nas “lelekača”! Ne moraš nam se izvinjavati,samo ovo odradi i oporavi ekonomiju.Brzo ćemo viđet jesi li kadar za to.

Subasa
Gost
Subasa

Odmah da znas, ako ces Vladavinu prava, izvrsitelji ce tek imati posla. Prvo, naplata potrazivanja ima da se ubrza, ljudi ima da gube hipoteke u 3 mjeseca a ne poslu 5 godina, morace se napraviti zakon o licnom bankrotu, ima u stanove izvrsitelji da ulaze po televizore i frizidere. Tek ce se nafatirati. Hocete prozapadnu zemlju vladavine prava, onda nema… Više »

Subasa
Gost
Subasa

Vladavina prava i proevropski zakoni u ovim dijelu podrazumihevaju ubrzanje naplate potrazivanja i vise rada za izvrsitelja, a ne njihovu provjeru. Tek ima da se narade. Trazili ste, gledajte.

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Na tudjoj nesreci se ovo gradi i ne moze biti sretno

Dula
Gost
Dula

Da su naucnici dojada.

Papiric
Gost
Papiric

Provjereno znam da neki od izvrsitelja nemaju ovolike plate nego manje

Čojdanka Lalić
Gost
Čojdanka Lalić

E sad će imati još manje i od tih “manjih”!

Ida
Gost
Ida

E zato smo tu gdje jesmo, što neki žderu, dok drugi crkavaju. Hajde da ih malo zamijenimo, vrijeme je.

podgorica
Gost
podgorica

Mogu bogami.

Zabavise o jadu ovaj narod,
I dusu nam uzese
Treba poceti od njih i advokata

Pobjeda
Gost
Pobjeda

Tacno.
Pojedini placaju pausalni porez fo 18.000€ ,a imaju mnogo vise .
Nakaradna drzava,nakaradni zakoni…
Da hocemo sve da uvedemo u legalne tokove bili bi Monako .
Ali mnogima ne odgovara
Bojim se da ni nova vecina nece nista promjeniti .

Djomaa
Gost
Djomaa

Nova vlasti,počnite od ovih prvo.

Send this to a friend