Ekonomija

Jačanje pravnog sistema je put ka snažnijoj ekonomiji

Pažin u Maroku

Jedino kreiranjem sigurnog okruženja, zaštićenog dobrim pravnim okvirom, možemo ostvariti produktivan i dinamičan ekonomski razvoj, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na međunarodnoj konferenciji “Pravda i investicije: izazovi i ulozi”, koja se u Marakešu organizuje pod pokroviteljstvom Kralja Maroka Muhameda VI.

Događaj, koji je okupio preko 900 zvaničnika i pravnih eksperata iz više od 80 zemlja, bio je prilika za razmjenu iskustava i diskusiju o aktuelnim izazovima u oblasti reforme pravosuđa, u skladu sa potrebama ekonomskog razvoja baziranog na investicijama.

U obraćanju učesnicima konferencije, potpredsjednik je ukazao na značaj koji strane investicije imaju za Crnu Goru, u cilju otvaranja novih radnih mjesta i snaženja domaće privrede.

“Naš prioritet jeste i mora biti da dalje razvijamo otvorenu ekonomiju i povoljno poslovno okruženje. Zbog toga Vlada Crne Gore aktivno radi na uklanjanju prepreka daljem ekonomskom razvoju,” rekao je Pažin.

On je ukazao da su savremena društva suočena sa brojnim izazovima u uspostavljanju ravnoteže između modernih sistema tržišne ekonomije, sa jedne strane, i zaštite temeljnih principa pravde i ljudskih prava, sa druge.

“Ovi izazovi zahtijevaju usaglašen i koordiniran odgovor svih društvenih aktera u pravcu jačanja pravnog okvira i ukidanja biznis barijera”, zaključio je Pažin.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
BnjjBnjjČetvrti kredit
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

U Gruziji policija je bila leglo korupcije i najgora institucija u toj državi novi predsednik Gruzije Sakašvili koji je došao na vlast 2004 je Policiju napravio u najbolju instituciju u državi znate na koji način u jednom danu je penzionisao i otpuštio na desetine hiljada policajaca i primio nove ljude zatim uspostavio rigorozan sistem kontrole. Danas ta Policija je svijetli… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Cg pravni sistem je leglo kriminala i korupcija počev od sudija, tužilaca, advokata svi se enormno bogate. Pogledajte Vesnu Medenicu kojoj tajkuni preolaćuju seoska napuštena imanja po ogromnim cijenama, advokati u Cg teška mafija, tužioci isto mafija, jedino rešenje za Cg pravosuđe je kolektivni otkaz svih i penzionosanje pa da se ispočetka prime drugi ljudi

Četvrti kredit
Gost
Četvrti kredit

Ojačala je Veka, nema kud više! Ko god nije u njenom krivosuđu oćerala ga je!

Send this to a friend