Ekonomija

Jandreoski: Motivi za moju smjenu jasni kao dan, ali ću ih iz pristojnosti i profesionalnih razloga zadržati za sebe

Goran Jandreoski/Arhiva

Na dan kada smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova i nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150 odsto veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 miliona eura, neko je ocijenio da takav rezultat treba da kazni, kazao je Goran Jandreoski koji je danas smijenjen sa funkcije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore.

<<<Smijenjen direktor Aerodroma Jandreoski, na njegovo mjesto dolazi Gutić kadar BS-a<<<

“Odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto sam smijenjen treba da se traži na drugoj adresi. Meni su motivi jasni kao dan, ali te sumnje ću, iz pristojnosti i striktno profesionalnih razloga, zadržati za sebe”, naveo je on.

Lično, dodaje Jandreoski, ne može reći da ga je ova vijest pogodila, razočarala ili iznenadila, ali je, kaže, znajući sve okolnosti, “ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije”.

“Takođe, Crna Gora već danas hitno treba da nađe rješenje i u vezi sa predstavljanjem u evropskim i međunarodnim stručnim tijelima, da bi njene interese zastupao kvalifikovani, međunarodno prepoznati kadar. S obzirom na to da Crnoj Gori fali osoblja koje je profilisano u avio industriji, bojim se da će ovakav rasplet događaja obeshrabriti međunarodnu stručnu javnost u smislu rada i angažovanja u Crnoj Gori”, naglasio je Jandreoski.

Ističe da “nije problem njegova smjena”.

“Naravno da nije problem lično moja smjena već problem može, a nadam se da neće, da bude ugrožavanje međunarodne reputacija Crne Gore u kontekstu tretmana stručnjaka koji se biraju na međunarodnim konkursima. Uz želju da Aerodromi Crne Gore nastave uspješno poslovanje, svim kolegama i partnerima zahvaljujem na saradnji i ostajem uvjek na raspolaganju za sva stručna pitanja”, zaključio je Jandreoski.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danica
Gost
Danica

Partiski kadrovi uništiše Cg, prvo su razorili šlkokolstvo

Anna
Gost
Anna

Gispodin. I tacka.

Aleksa
Gost
Aleksa

Ovaj covek koliko je meni poznato ima vrlo ozbiljne strucne kvalifikacije i nije partiski kadar. Prema tome nije ni najmanje podoban za poziciju u dzavnoj firmi ove partokratske i korupcionaske drzave.

Vesko
Gost
Vesko

Za vrijeme vaseg mandata mnogo strucnih ljudi je izrazilo interesovanje za radom i JP Aerodromi ali vi nikoga ko nije imao neku vezu niste udostojili ni razgovorom.

Ajde više bre!
Gost
Ajde više bre!

Vraćaj se odakle su te doveli!

Valter
Gost
Valter

Zaposleni mu cuvali psa na poslu…!? Tacno?

Gladijator 🇲🇪
Gost
Gladijator 🇲🇪

Ovaj Gutić je doktor za avijaciju

Cikoticka
Gost
Cikoticka

100% 😄😄😄

Send this to a friend