Ekonomija

Kadrovske promjene u Nacionalnoj turističkoj organizaciji

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović

Kadrovskim promjenama u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore obezbijediće se intenzivnija saradnja sa Vladom, u smislu kvalitetnijeg budućeg rada NTO, na način koji je konzistentan očekivanjima Vlade, saopšteno je danas iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Prvi čovjek tog resora i predsjednik NTO predsjedavao je današnjom vanrednom sjednicom 3. saziva Skupštine Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, koja je sazvana uslijed potrebe za izvršenjem kadrovskih promjena u organima upravljanja NTO, tj. u Skupštini, Izvršnom i Nadzornom odboru.

“Prevashodni cilj, između ostalog, je i da u navedenim organima većina predstavnika Vlade budu predstavnici resornog ministarstva, odnosno ministarstva u čijem djelokrugu rada se nalazi oblast turizma”, ističu u Ministarstvu.

Shodno tome, dodaju, kao predstavnica Vlade u Skupštini NTO imenovana je Ivana Đurović, državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja; u Izvršnom odboru je za predsjednicu izabrana Ljiljana Vuksanović, ekonomista i dugogodišnji zaposleni u resornom ministarstvu za poslove turizma, a za članove Nebojša Racković, magistar turizma i Milena Jovetić, magistar ekonomije, takođe zaposleni u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

“U Nadzornom odboru NTO, za predsjednicu je izabrana Milica Marković, magistar hemije i hemijske biologije, sa univerzitetskim obrazovanjem stečenim na Harvadu, i Omer Cikotić, magistar ekonomije, oboje predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja”, naglašavaju.

U Ministarstvu ističu i da se očekuje intenzivniji i plodotvorniji odnos sa lokalnim turističkim organizacijama.

“I to u pravcu što efikasnijeg postizanja konkretnih rezultata, kojim će se obezbijediti brže ostvarenje strateških ciljeva razvoja turizma, prije svega u pravcu diverzifikacije turističkog proizvoda, a za čim je, u okolnostima nastalim usled pandemije COVID-19, potreba postala još izraženija”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sizofrenija
Gost
Sizofrenija

“magistar hemije i hemijske biologije” pa neka je i sa Harvarda da radi u Ministarstvu finansija i još da bude predsjednik Nadzornog odbora NTO????? Šizofrenija na djelu

Pametna glava
Gost
Pametna glava

Ministre zasto hemicarka da nadzire rad organa zaduzenog za turizam? sto je preporucuje?

Dil
Gost
Dil

Pa vise jih radi u te NVO i ministarstva nego sto ce ove godine bit turista u CG

Emi
Gost
Emi

Osim sto mijenjaju ljude po dubini i gase zatvaraju firme rade li šta drugo pozitivno eksperti??

Bnjj
Gost
Bnjj

Povećati minimalac u turizmu na 400e neto za 180h rada

Send this to a friend