Ekonomija

Kako da iskoristite izlazak Snapchat-a na berzu u tri laka koraka?

Samo prije nedjelju i po dana Snap, kompanija koja je kreirala popularni Snapchat-a, izašla ja na berzu sa najvećom inicijalnom ponudom od 2014. godine. Sa početnom cijenom akcije od 17 dolara, vrijednost kompanije dostigla je 3.4 milijarde dolara, čime su nadmašeni rezultati Google-a iz 2004. godine od 2.09 milijardi  i Twitter-a iz 2013. od 1.9 milijardi.

Već nakon prvog dana trgovanja cijena po akciji je uspjela da poraste na 29 dolara čime je kompanija dostigla vrijednost od čak 30 milijardi dolara.

Svi čitaoci CdM-a imaju mogućnost da iskoriste Snap-ov izlazak na berzu u 3 jednostavna koraka:

  1. Kliknite na link ovdje
  2. Popunite prijavu
  3. Preuzmite 50 eura za trgovanje cijenom akcija Snap-a (takozvani CFD-i) i trgujte potpuno besplatno, a sav profit zajedno sa 50 eura možete podići nakog određenog obima trgovanja

Bez sumnje, uspjeh Snapchat-a će zavisiti od broja korisnika što je slučaj i kod drugih internet kompanija. U stvari, od kraja juna 2015. godine do kraja 2016. broj dnevno aktivnih korisnika Snapchat-a je porastao za čak 68 odsto, sa 94 na 154 miliona. Ipak, izgledi budućeg rasta broja korisnika mogu predstavljati izazov nakon što je tokom druge polovine 2016. godine njihov broj porastao za mizernih pet miliona što je bilo daleko ispod 15 miliona koji predstavljaju prosjek”, navode iz KapitalRS-a, citirajući Bloomberg.

Brend Snap je trenutno vrijedniji od Twitter-a, Ferrari-a i American Airlines-a

 “Tokom 2016. godine čak 98 odsto prihoda kompanije došlo je od oglašavanja. Prihodi tokom prošle godine su ostvarili značajan rast na 404.4 miliona dolara, mada su bili praćeni i rastom operativnih troškova od 520.4 miliona dolara”, kažu u KapitalRS-u, citirajući MarketWatch.

 

Send this to a friend