Ekonomija

Kašćelan: Cetinju prioritet nova radna mjesta, zapošljavanje i zadržavanje mladih

Prioritet i želja Prijestonice Cetinje jeste otvaranje novih radnih mjesta, zapošljavanje i zadržavanje mladih, ali i stvaranje uslova da se, u saradnji sa sindikatima, ustanovama i preduzećima, stambeno zbrinjavaju zaposleni, kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan na sjednici Opštinskog sindikalnog povjereništva.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, na sjednici, kojoj je prisustvovao i generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica, ocijenjeno je da su saradnja lokalne uprave i sindikata i socijalni dijalog u Cetinju na visokom nivou i da mogu služiti drugima za primjer.

“Kašćelan je rekao da je veoma važno stvarati uslove za ostanak i zapošljavanje mladih, ali i za radnike koji uslijed racionalizacije ili nekih drugih razloga budu ostajali bez posla. Za tako nešto, kako je kazao, velika šansa je prostor nekadašnjeg Oboda, koji je kupljen, ali i gradnja stambenih objekata i to ne samo za zaposlene u preduzećima koja imaju velike sindikalne organizacije, nego i za manje kolektive”, navodi se u saopštenju.

On je rekao i da je rekonstrukcija stare Dječje bolnice ušla u godišnji Plan razvoja Prijestonice i da je za tu namjenu predviđeno 300 hiljada eura.

“To je važan projekat za zdravstvenu zaštitu i obezbjeđivanje novog seta zdravstvenih usluga za Cetinjane, ali i za građane primorskih i opština iz centralnog dijela zemlje, koji bolnicu „Danilo I“ prepoznaju kao referentnu i svoju ustanovu”, dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik je istakao da je poreska disciplina veoma važna za funkcionisanje Cetinja, ali i svih preduzeća čiji je ono osnivač.

“To se posebno odnosi na poreze i doprinose na plate, koji se moraju redovno izmirivati, jer se u suprotnom neće moći isplaćivati zarade. Poseban napor mora se uložiti i na servisiranje obaveza iz prethodnog perioda po ovom osnovu”, naglasio je Kašćelan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jokso
Gost
Jokso

Samo naprijed Sasa. Tako radi posten covjek. Samo makni od sebe Ankicu ,da ti ‘ glavu ne slomi.. ona ne zna za drugacije. Samo naprijed !!!

Pg dps
Gost
Pg dps

Bravo Sasa, zapošljavanj mora biti prioritet svake opstine a ne licni interesi. Podrska!!!

Cetinje
Gost
Cetinje

Da da “ziv bio”Sasa Zvicer,do nedavno direktor Komunalnog,a sad zamjenik Gradonacelnika,DPS kadar,ali pored Cetinjana taj isti Sasa “DOVODI”kadrove iz Podgorice,dakle u mom gradu “nema pismenih”.sto mislis o ovome Pg dps,mora da je nekog tvoga zaposlio na Cetinje.

Ćotek
Gost
Ćotek

Gospodine gradonačelniče zaboravili ste da obrazložite plan zapošljavanje i date odgovore na ključna pitanja
KO? ŠTO? DjE? KAD? KAKO?
Predhodni preśednik opštine je pominjao žičaru, fabriku čokolade i Filarmosu… što nam vi donosite? 😻😻😻

Iva
Gost
Iva

Spoj mladosti i iskustva pobjedjuje. Istrajno DPS~SD narod vas cijeni.

Marko
Gost
Marko

Psi laju dok Kašćelan sa ekipom prolazi. Samo naprijed, Cetinje do konačne POBJEDE.

Pjer
Gost
Pjer

Ne vidim dje i kako zaposliti ikoga

Marko
Gost
Marko

Ne kad ne vidiš više od nosa, luzeru. Ne topi tu tastaturu.

Pjer
Gost
Pjer

Marko radujem se svakom uspjehu eto vidjecemo.Luzer nijesam naprotiv odavno sam daleko od luzera fala bogu i volijo bih da ih je sto manje u Cenoj Gori eto toliko i uzivaj u praznicima bez nervoze nadam se.

Marko
Gost
Marko

Cijenim tvoj odgovor. Vaćina samo gluposti piše, znam iz iskustva da rade, nije im lako sa toliko dugova.👍👍👍

DPS=SD
Gost
DPS=SD

Bravo, pametnome dosta. Samo naprije Kašćelane imaš dobre ljude oko sebe.

Send this to a friend