Ekonomija

Katnić ocijenio da Opština Tivat ima pravo da otpiše dug Porto Montenegru

Iz Opštine Tivat danas je saopšteno da je stiglo mišljenje Specijalnog državnog tužilaštva koje se odnosi na obavezu plaćanja komunalija kompanije Adriatic Marinas, u kome se navodi da nije bilo nepravilnosti koje bi ukazivale da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Specijalno državno tužilaštvo je, povodom novinarskih pitanja od 22. januara 2018. godine, formiralo predmet koji se odnosi na obaveze plaćanja komunalija za rezidencijalno-poslovne objekte, koji su izgrađeni ili se grade u kompleksu nautičko-turističkog centra Porto Montenegro.

Opština Tivat je po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, dostavila svu potrebnu dokumentaciju, a nakon toga, uzete su izjave SDT-u od zaposlenih u Opštini Tivat.

Opština Tivat je, shodno pravu na slobodan pristup informacijama, uputila zahtjev Specijalnom državnom tužilaštvu, kako bi stekla uvid u ishod predmetnog izviđaja.

“Na osnovu dostavljene službene zabilješke, a nakon analize prikupljenih obavještenja, podataka i dokumentacije u toku izviđaja, Specijalno državno tužilaštvo ocijenilo je da, u konkretnom slučaju, nije bilo nepravilnosti koje bi ukazivale da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. Tačnije, Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da se donošenju Odluke o davanju saglasnosti na Predlogu govora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas d.o.o. Tivat, na sjednici Skupštine opštine Tivat od 17. januara 2018. godine, pristupilo na način i po postupku propisanom Zakonom i Statutom Opštine i od strane ovlašćenog organa”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Arso
Gost
Arso

Pa šta ste očekivali da kaže Katnić? Vlada je naredila da se milioni poklone i obećala da tužilaštvo neće nikoga goniti, jer su oni šefovi Katniću. Ona ranija gradonačelnica ipak nije smjela, jer zna kada se promijeni vlast i dođe novi tužilac, strpaće je u zatvor, pa je podnijela ostavku. Zato su doveli novog poltrona koji je to potpisao, uvjeren… Više »

JA pa JA
Gost
JA pa JA

Pravicno obje strane zadovoljne + narod sto je najbitnije.

Sss
Gost
Sss

Moram vidjet katnica da mi nece otpisat ove kredite u banku…

Bokelj Pravi
Gost
Bokelj Pravi

Nezavisna Boka!!!!

Mirjana
Gost
Mirjana

Blago nama.Sa vama!!!!!

ja sam
Gost
ja sam

Odakle im da plate komunalije, treba pomoci sirotinji… Bolje da su te pare preusmjerili na zdravstvo, da zivot djece ne zavisi od SMS poruka

Otpis mozga
Gost
Otpis mozga

Bravo Kata, legendo!

Coco
Gost
Coco

Ma pisaj po s…….

Treba pomoc sir
Gost
Treba pomoc sir

Naravno da treba da se otpise dug,a mi roditelji u osnovnu skolu u Tivtu kupujemo za djecu toalet papir i ubruse !Da ne spominjem da scski dtugi dan treba euro ili dva ta razne skolske aktivnosti!

Realno
Gost
Realno

Sram vas bilo poserem ti se na misljenje prodavaju kvadrat stana u portu 10000 eura a vi im otpisujete dug

Pozdrav!
Gost
Pozdrav!

Pomoć države se ne smije ignorisati.

Pozdrav!
Gost
Pozdrav!

Naprotiv, pare trebaju ići u državni budžet.

Bleeee
Gost
Bleeee

Ma ok je sve. Otpisi dug. Daj im besplatno gorivo.
Nek crkne sirotinja…

Smoke
Gost
Smoke

Odlično, zato će sada poštenim Tivćanima da stignu uvećani porezi na nepokretnosti za 2018 god.

Send this to a friend