Ekonomija

Kilogram kestena do četiri eura

Pravoslavni vjernici u ponedjeljak slave Badnji dan, a običaji nalažu da se za taj dan priprema posna trpeza pa i ko nije postio čitavi božićni post. Na trpezi su občno riba, pasulj prebranac i suvo voće, piše Dan.

Već sjutradan, na dan Božića, priprema se mrsna hrana pa su trpeze bogate pečenjem, kuva se raštan na kastradini, služe se domaće kobasice, pečenica, sir i kajmak iz mijeha.

Na pijaci u Gintašu sve je u znaku Badnjeg dana i Božića. Ponuda je bogata, a prodavci ističu da najbolje prolaze kesteni, riba, raštan, orah i suvo voće. Kesten je uoči praznika poskupio, dok se ostale cijene nijesu mijenjale.

Za kilogram je potrebno izdvojiti od tri do četiri eura. Orah je od osam do deset eura, badem i lješnik su po 10, suve šljive su od tri do četiri, niz suvih smokava je dva i po eura, suvo grožđe je od četiri do pet i brusnica sedam eura. Pasulj je dva i po eura. Svježi krap se mogao kupiti od tri do osam eura, dok je suvi prodavan od 10 do 12, svježa ukljeva je od tri i po do četiri, a suva je pet eura, pastrmka je četiri i po. Za predstojeće praznike domaćice su se već pripremile.

Za kilogram mandarina potrebno je izdvojiti od 0,80 do euro i po, klementina je euro i po, pomorandža je od 1,30 do euro i po, dok je limun od euro do euro i po. Jabuka se mogla kupiti od 0,80 do 1,30, japanska jabuka je dva i po eura, kivi je euro, banana 1,30 eura, kruška je od dva do tri, dunja je dva eura, dok je šipak prodavan od dva do dva i po eura.

Ponuda povrća je raznovrsna, raštan se mogao pazariti od 1,20 do euro i po, spanać je tri, salata je dva koliko košta i kilogram praziluka, dok je kupus 0,50 eura po kilogramu.

Kilogram crnog luka je euro i po, crmnički luk je dva, bijeli luk je pet, a kilogram mladog luka tri eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Covjek
Gost
Covjek

Bravo, pametni zaradjuju na gluposti.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ама и пет није много ако је здрав и лијеп. Нажалост тешко је наћи кестен да није црвљив и труо. Иначе обожавам кестен, а мала кесица печеног на улици је 2€.

vip
Gost
vip

Bolje dat za kesten 4e nego u Kotor il Budvu popit sok u kafic za te pare

Bnjj
Gost
Bnjj

Skupo sa platom od 200,300e

Ture- bure -
Gost
Ture- bure -

Kesten je svuda ta cena šta je tu problem ?

Slavko
Gost
Slavko

A dnevni Crnogorski budzet za hranu 2 eura.

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Ako su kao ovi sa slike vrijede svaku paru. S

Schweiz
Gost
Schweiz

Za slavu mora da bude bogata trpeza obicaj nalaze miru provede mir u porodicu srecno nam bilo bog ostvari zelje

Send this to a friend