Ekonomija

Kinezi žele da grade hotel na Žabljaku

Renomirana kineska kompanija U-Tour zainteresovana je za investiranje u Sjever Crne Gore, prije svega na Žabljaku, gdje želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca Marriot, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika U-Tour Feng Bina.

“Kineska turistička industrija je jako zainteresovana za Sjever Crne Gore i s obzirom na broj kineskih turista koji posjećuje Vašu zemlju, smatramo da je pametna ideja imati hotele u ovom dijelu države”, kazao je Feng i dodao da Kinezi sve više razumiju Crnu Goru, a da im je na sjeveru posebno interesantan most na Đurđevića Tari.

Konstatujući da u Crnoj Gori do sada nije bilo direktnih kineskih investicija, da su kineske kompanije prisutne kao izvođači radova na kapitalnom projektu auto puta, premijer je pozdravio interesovanje i namjeru investiranja u turizam.

On je dodao da će Vlada stvoriti pravne pretpostavke kako bi namjera U-Toura da gradi hotel na Žabljaku mogla da se realizuje.

U-Tour je najveća privatna turistička kompanija u Kini, a pored turizma se bave i međunarodnim finansiranjem, kao i ulaganjem u hotelske kapacitete. Grupacija je investirala u hotele u Japanu, Norveškoj, Švajcarskoj, a u svom vlasništvu imaju veliki broj turističkih agencija širom Evrope.

Kako je kazao Feng, u Crnu Goru godišnje dođe 40-50.000 kineskih turista, a očekivanje je da se taj broj u narednih pet godina učetvorostruči.

“Program moje Vlade usmjeren je prije svega na Sjever koji je danas veliko gradilište. Kroz Kapitalni budžet jako puno ulažemo u ukupnu infrastrukturu – putnu, energetsku, komunalnu, socijalnu”, rekao je Marković.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima za ulaganje u druge sektore, prije svega energetiku, u projekte vezane za obnovljive izvore energije, i poljoprivredu. Sagovornici su značajnim i pozitivnim ocijenili dobre međudržavne odnose između Crne Gore i NR Kine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PROSJECNO RADIM
Gost
PROSJECNO RADIM

Nemojte na Zabljak, niti dje na sjever nego nekako ako moze ga prebacite u Budvu ili Tivat…😀😀😀😀

Mismo
Gost
Mismo

I pored politicku skolu Maovim putem za ove sta su preskocili Kumrovec

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo bi bilo odlično a pogotovo ako bi hotel radio preko cijele god i pristojno plaćao radnike a ne ka Žarko Radulović 250do300e

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Moze li kod nas u Javorje?

awetinja
Gost
awetinja

Viđii kolikiii Kinezzzz

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kakav cvrst stisak ruke 🤩

SFG
Gost
SFG

Ovaj Markovic mi se cini kao jedini normalan nas politicar.

awetinja
Gost
awetinja

Čini ti se

Ro.
Gost
Ro.

Dajte im neka naprave jedan i u Rožaje!

brko mali
Gost
brko mali

Dajte im Planinku ili Jezera za dzabe da grade I 20 god da ne placaju poreze samo da se osposobe vise

Send this to a friend