Ekonomija

Knežević Brajoviću: Niste govorili istinu

Duško Knežević

Nakon što je predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao da je izmirio dugove Atlas banci prodajom naslijeđenog zemljišta još 2013. godine, reagovao je odbjegli biznismen i predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević.

<<<Brajović Kneževiću: Od 2013. nemam dugovanja prema Atlas banci, nećete me uvući u navodne malverzacije<<<

On poručuje Brajoviću da izbjegava javnosti da kaže istinu, te napominje da ima dokaze o sadržini pojedinih razgovora koje su vodili u podgoričkom restoranu.

Njegovo saoštenje prenosimo u cijelosti: 

“Predsjednik Skupštine Crne Gore je priznao da je imao dug prema Atlas banci i da je taj dug zatvorio prodajem naslijeđenog zemljišta. Oko depozita JP Aerodromi CG u Atlas banci i njegovog aranžmana tim povodom neće još da govori. Pošto izbjegava da javnosti kaže punu istinu, postaviću mu još nekoliko pitanja.

Da li želi da upozna javost sa sadržinom našeg razgovora 21. avgusta 2018. u restoranu Elit u Atlas centru u Podgorici? Sastali smo se u 13.07 sati i započeli naš dogovor. Da ga unaprijed obavijestim da ja imam precizan dokaz o sadržini tog razgovora.

Ko je pravno lice koje pominje u aranžmanu za prodaju zemlje? Ko mu je omogućio ugovor sa tim pravnim licem i kako su kontaktirali? Kako je njegova zemlja u Bjelopavlićima završila u rukama jednog od naših uhapšenih vozača, koji je ni kriv ni dužan držan u pritvoru? Koliko je ta zemlja plaćena i kolika joj je bila stvarna cijena?

Koliko je dobio novca na ruke da, uz prodaju zemlje, zatvori dugovanja nastala zato što su članovi njegove porodice lake ruke na karticama i zato što je imao problem da ih zaustavi u trošenju?

Da li će Brajović upoznati javnost sa visinom duga, dati izvode sa svog računa, saoštiti koliko je kasnio sa plaćanjem i detaljno objasniti način na koji je izmiren dug? On je predsjednik parlamenta i tako visoka funkcija valjda podrazumijeva da svaki građanin Crne Gore zna šta mu je radio predsjednik.

Pozivam Brajovića da upozna građane Crme Gore sa donacijama njegovoj partiji. Možda bi bilo dobro i da prethodno konsultuje Vujicu Lazovića i Damira Šehovića, ako uopšte komunicira sa njima kao ranije.

Što se tiče depozita JP Aerodromi CG, ima još priliku da kaže šta se dešavalo i zašto je tim povodom u sukobu sa članom svoje partije i direktorom Aerodroma Danilom Orlandićem.

G. Brajoviću, znam šta ste govorili tokom svog boravka u Americi i kako ste se pravdali. Nijeste govorili istinu”.

 

95 Komentara na "Knežević Brajoviću: Niste govorili istinu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend