Ekonomija

Knežević najavio: DF spreman da revidira izmjene Zakona o radu

Milan Knežević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore da je DF spreman da revidira izmjene Zakona o radu, kojima je između ostalog predviđeno smanjenje starosne granice sa 67 na 66 godina za odlazak u penziju.

“Spremni smo na kompromis, da se pokrene dijalog između sindikata, radnika i Vlade i da izmijenjeni Zakon stupi na snagu u januaru 2022. Ovo je postojalo kao norma u zakonu o PIO i cilj je bio usklađivanje propisa a ne slanje u penziju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Katnić ide u penziju u skladu sa Zakonom o tužilaštvu“, rekao je Knežević.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić istakao je da je izmjena Zakona moguća i već je ušla u skupštinsku proceduru i njome će biti dopunjen dnevni red Skupštine u srijedu.

Podsjećamo da su dio opozicije i dio javnosti kritikovali ove izmjene, upozoravajući da mogu izazvati probleme u održivosti penzijskog sistema i da su građani finansijski ugroženi, jer im se naprasnim odlaskom u penziju mijenja finansijska situacija na gore, a finansijske obaveze ostaju iste.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

I Knežević i Bečić su ugledni pravnici, znaju oni kako treba (sic!), još samo da Zdravko aminuje, a oće im to učiniti…

Roza
Gost
Roza

. Beneficirani staž ne može umanjiti starosnu granicu odlaska u penziju. O tome se radiTo je neustavna norma koju ste donijeli zbog Katnića

radnikepcg
Gost
radnikepcg

Ludilo, kako ko popije tako mijenja zakon

Barka
Gost
Barka

Prvo, ovaj je trebalo da je na robiji, a ne da vodi drzavu. Kao drugo, neozbiljno je ovako voditi drzavu, najblaze receno. Donesu zakon, pa kad im se predoci kakve gluposti prave, onda ga revidiraju….!?… Sto nas snadje!

Vera
Gost
Vera

Omladina nam je na birou ne moze od foteljasa da se zaposli smanjiti godine staza za penziju a inspekcije rada neka rade posao kako treba pa bi bilo novcs

aaaa
Gost
aaaa

I pozicija i opozicija je trebala da procita šta piše u zakonu prije nego što ste ga izglasali i da tada reaguje a ne svaki drugi dan da donosite izmjene izmijenjenih izmjena

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Revidira ćeš ti ,ali u spužu još malo !!!

Penzija
Gost
Penzija

Što ih smanjuje te. Sta je bitna za godina. Kakva nam je država mnogi to neće zaraditi i dočekati.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

U Titovoj državi se iplo sa 60 godina u penziju. Po strani Katnić,ovo je robovlasnički sistem.

Send this to a friend