Ekonomija

Kod Ulcinja će se graditi savremena ribarska luka

Crna Gora će u narednim godinama dobiti savremenu ribarsku luku, čime će crnogorski ribari ali i privreda kompletna imati na raspolaganju značajan resurs, pišu Dnevne novine.

Početak izgradnje ribarske luke u zoni Rta Đeran kod Ulcinja predviđen je za ovu godinu, a usvajanjem Izmjena i dopuna Državne studije lokacije (DSL) “Rt Đeran Port Milena”, koja se trenutno nalazi na javnoj raspravi, stvoriće se neophodne planske pretpostavke za realizaciju ovog milionskog projekta.

Državna studija lokacije “Rt Đeran Port Milena”, koja je bila predmet dnevnog reda prošle sjednice Vlade, predviđa i izgradnju marine kod Port Milene, ali je to tehnički jako složen projekat, dok izgradnja ribarske luke zahtjeva hitnost.

Upravo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja insistiralo da se u u okviru izmjena i dopuna Državne studije lokacije za oblast Rta Đeran nađe mjesto za ribarsku luku. Zbog toga je početkom 2019. godine inicirana izrada izmjena i dopuna Državne studije lokacije “Rt Đeran -Port Milena”. Prije osam godina, gradnja ribarske luke je bila predviđena u Njivicama, ali se od toga odustalo.

U uvodnom stavu Programskog zadatka za izradu izmjena i dopuna Državne studije lokacije “Rt Đeran – Port Milena” se kaže: ‘Za potrebe implementacije Drugog projekta institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore (MiDAS 2) i u cilju poboljšanja uslova ribarstva u Crnoj Gori, Ministarstvo poljoprivede i ruralnog razvoja, podnijelo je Ministarstvu održivog razvoja i turizma inicijativu broj 35111/19-1 od 20. februara 2019. godine, za ucrtavanje ribarske luke na lokaciji Port Milena Rt Đeran.’

Osim toga, tražilo se da se preispita položaj i broj vezova za barke duž kanala, koji su planirani prethodnim planskim dokumentom.

Sa druge strane, u tekstu se posebno insistira na očuvanju autentičnog pejzaža rta i kanala sa kalimerama, što znači da se radi o izuzetno kompleksnom projektu. Taj zahtjev je direktno vezan i za revitalizaciju kanala Port Milena.

“S tim u vezi je izuzetno važno ponovo analizirati mogućnost povezivanja kanala Port Milena sa rijekom Bojanom. Dakle, za dobijanje nekog održivog rješenja marine u zoni Rta Đeran i kanala Port Milena biće neophodno pronaći kompromis između zahtjeva za planiranje ribarske luke i marine i zahtjeva za očuvanje autentičnog pejzaža rta i kanala sa kalimerama”, navodi se u nacrtu DSL-a.

Da se radi o izuzetno kompleksnom i teškom problemu govori činjenica da i pored ogromnih napora koji su činjeni tokom posljednjih sto godina još nije pronađeno neko adekvatno i održivo rješenja za zonu Rta Đeran i ušća kanala Port Milena.

U nacrtu DSL-a su navedeni konkretni izazovi za realizaciju ovog značajnog projekta.

“Kopno Kanala Port Milena, odvodi vode Ulcinjske solane u more, teče neregulisanim koritom na cijeloj dužini. Prema istraživanju Instituta za biologiju mora u Kotoru, u ulcinjskom akvatorijumu postoje dobro formiran žal i šelf”, konstatuje se u dokumentu.

Izgradnja ribarske luke daće jak impuls razvoju ribarstva u Crnoj Gori.

Ministarstvo poljoprivrede kroz Agrobudžet daje značajnu podršku sektoru ribarstva, pa će ove godine za ribare biti opredijeljeno 2,24 miliona eura.

Profesionalni ribari na moru mogu dobiti bespovratnu podršku u iznosu do 50 odsto prihvatljivih investicija za rekonstrukciju i opremanje ribolovnih objekata, generalnu opravku ili nabavku novih motora, nabavku opreme za ribolov i plovidbu, i opreme za čuvanje ribe u cilju podizanja standarda bezbjednosti hrane.

U državnoj studiji date su i hidrološke karakteristike ovog dijela Jadrana.

“Morske struje u južnom Jadranu su i do šest puta jače nego u drugim djelovima Jadranskog mora. Najveće brzine morskih struja u ovom dijelu mora dostižu vrijednosti od 42 do 88 cm/s (izlazna struja duž italijanske obale). Jadransko more spada u red najslanijih mora na Zemlji. Najveći salinitet ima područje južnog Jadrana, u kome prosječan salinitet iznosi 38,48 38,607oo”, navode autori DSL-a.

Zbog svega, izgradnja marine u kanalu Port Milena je, kako preporučuju autori, izuzetno složen zadatak koji zahtijeva multidiciplinarni pristup.

Naime, sa jedne strane postoje brojni hidrotehnički problemi kao što su zasipanje ulaza u Port Milenu, ogromne količine iskopa u cilju uspostavljanja nekadašnjeg izgleda tog kanala, kao i problem povezivanja kanala Port Milena sa rijekom Bojanom u cilju postizanja protočnosti kanala.

Sa druge strane, kvalitet vode u kanalu je toliko degradiran da se postavlja pitanje da li je uopšte moguća njegova revitalizacija.

“Kao rezultat stručnih analiza lokaliteta za izgradnju marine u zoni Rta Đeran i kanala Port Milena iznešeno je niz ozbiljnih pitanja na koje bi trebalo dati odgovore prije prelaska na poslove projektovanja marine”, konstatuju autori dokumenta.

Prije osam godina, gradnja ribarske luke je bila predviđenja u Njivicama, ali se od toga odustalo.

“Za dobijanje nekog održivog rješenja marine u zoni Rta Đeran i kanala Port Milena biće neophodno pronaći kompromis između zahtjeva za planiranje ribarske luke i marine i zahtjeva za očuvanje autentičnog pejzaža rta i kanala sa kalimerama”, navodi se u nacrtu DSL-a.

15

avatar
1000
14
1
0
 
15
Crveno i zlatnoŽeljkoSlavkoAndrejjPutnik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crveno i zlatno
Gost
Crveno i zlatno

Đe je ovo,đe je ono… biće a već bi bilo da ne gubimo vrijeme oko osnovnih državnih pitanja koje je razbijeni svijet završio davno.U 2020. godini moramo da branimo državu od svetosavskih sektaša.Đe to ima?

Željko
Gost
Željko

Cesta od Ulcinja ka Velipolju u Albaniji, umjesto 18 kilometara putuje se skoro 70 kilometara!

Slavko
Gost
Slavko

30 godina nisu sposobni 50 metara Port Milene da ociste, a sad pred izbore cuda obecavaju.

Andrejj
Gost
Andrejj

Svaka čast biće prelijepo!!! Ovi što pričaju da je sve pred izbore neka se okrenu oko sebe i vide ljepotu u kojoj žive ! SVAKA ČAST!!

Marko
Gost
Marko

Sve sto je novo ne znaci da je dobro. Ostavite ono staro lijepo

Окле
Gost
Окле

У Улцињу држава није урадила ништа задњих 100 година, а пред изборе се вазда прича о некаквим пројектима. Предизборна кампања и сува обећања.

Ćotek
Gost
Ćotek

Ovo je extra. Svaka čast za lijepo nacrtani plan. Biće super tamo 2123 god kad ga realizujemo.
Ova predizborna obećana s radošću pratim evo 30godina. 😘

Dragan
Gost
Dragan

Svudje nesto u Kotoru morsko dobro stopira sve radove blizu mora. Cekamo na nauticki centar 30 godina. Zabranjuje se gradnja rizorta na Glavatima, ne znam kome to odgovara.

Kamara
Gost
Kamara

Pred svake izbore ista priča. Pa ovo ste pominjali i prije 10 godina i prije 20 i prije 30. Đe vam je solana, zašto uvozimo so?

Putnik
Gost
Putnik

Sramota sta su uradili sa solanom. Negdje procitah da je Crna Gora jedina na Mediteranu koja ne proizvodi svoju so.

Miro
Gost
Miro

Daj boze da se ovo započne, prelijepo! Vlada se okreće Ulcinju maksimalno!!

Rade
Gost
Rade

Sve bi to bilo divno kada bi bilo realno, ovako je to jedno providno predizborno obećanje, no ko zna možda se neki glas uprava. Ne potcenjujte narod i njegovu želju za nadom.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ovo je potrebno Ulcinju, prava stvar za turistički imidž grada kao i poboljšanje uslova za ribare! Bravo!

Bnjj
Gost
Bnjj

Silna obećanja Mavrijan, aerodrom, fabrike i na kraju sve se svelo na ribarsku luku i ovo pred izbore. Bolje da otvorite radna mjesta

Burin
Gost
Burin

Prije svih izbora se potegne ova priča. Decenijama je tako…

Send this to a friend