Ekonomija KAKO SE RUKOVODSTVO EPCG OSIGURAVA OD NEPOVOLJNOG SCENARIJA

Koga briga za funkciju, direktor obezbijedio sebi platu za četiri godine

Nikola Rovčanin

Rukovodstvo Elektroprivrede Crne Gore ne želi ništa da prepusti slučaju, pa su sve preduzeli da se osiguraju ukoliko iz ko zna kojih razloga dođe do njihove smjene prije isteka četvorogodišnjeg mandata, pišu Dnevne novine.

Nedavno je objaviljeno da je predsjednik Upravnog odbora EPCG Milutin Đukanović, funkcioner Demokratskog fronta, obezbijedio sebi egzistenciju i u slučaju odlaska sa funkcije tako što je zaštitnom klauzulom u ugovoru predviđeno da tokom četiri godine, bio na funkciji ili ne, prima platu. U slučaju smjene primao bi dvije trećine ugovorene zarade (odnosno najmanje 2.000 eura mjesečno) shodno ugovoru. Njegova zarada je sada 3,5 prosječne plate u EPCG, što je nešto preko 3.000 eura, budući da je prosjek u ovoj kompaniji proteklih mjeseci bio 860 eura.

Po uzoru na predsjednika Upravnog odbora, zaštitio se i izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, partijski kadar Demokrata. Njegov lični dohodak iznosi 3,25 prosječne mjesečne zarade u kompaniji, odnosno oko 2.800 eura. To mu nije bilo dovoljno, već je dodao i zaštitnu klauzulu da takvu zaradu mora ostvarivati u naredne četiri godine, a ukoliko bi mu nekim slučajem prestao ugovor prije roka, primao bi 2/3 ove zarade, što iznosi oko 1.860 eura. Za 48 mjeseci to je ukupno oko 89.000 eura.

Prije nepuna dva i po mjeseca prilikom isplate otpremnina ranijem menadžmentu, funkcioner Demokrata Danilo Šaranović optužio je sve prethodne direktore koji su imali mnogo manje zaštitne klauzule od njegovog kolege iz Demokrata, kazavši da im “nivo patriotizma i ljubavi prema Crnoj Gori zavisi od visine otpremnine”.

“Postavlja se logično pitanje? Da li će Šaranović ostati dosljedan sebi i kazati isto za svog kolegu Rovčanina ili će pak nastaviti da manipuliše građanima Crne Gore. Količinom novca koju će ovim ugovorom prihodovati Rovčanin, poređenja radi, moglo bi se obezbijediti 100.000 litara ulja za građane Crne Gore ili po tri litra za 33.000 domaćinstava”, pišu Dnevne novine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjernik
Gost
Vjernik

A htio sam ruku dati da Milutin to nikad ne bi učinio, ali eto veseli se Srpski rode, do slobode… Kako vjera iz njih izbija…

Etoo
Gost
Etoo

Demokrate, cetnici savremenog doba.

Mila K
Gost
Mila K

Pa šta je ovdje novina i onaj prethodni je bio kmer ali za njegove sa istim povlasticama…

Zed
Gost
Zed

Oni ce sami ga dogovoreno skinuti sa funkcije za par mjeseci, pa ce doci novi i sa istom klauzulom i tako dalje, dok ne obezbijede lijep zivot bar petorici ili desetorici njih zasluznih.

Djoko
Gost
Djoko

Znaju da neće dugo

Bnjj
Gost
Bnjj

Sramno

Mladen
Gost
Mladen

Demokrate foliranti

PortoMgro
Gost
PortoMgro

Smetalo nam je sto je EPCG bila privatizovana. Valjda je ovako bolje.
Sto nisu posli u Zeljeznicu, nego svi u Zlatnu koku.

Dobre Namjere
Gost
Dobre Namjere

Sramota ovo je makar prekrsaj iz koristoljublja ili ti krupna pljacka jovca gradjana .

Saša
Gost
Saša

Isto kao bivši. Nema razlike

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Sto ce crni Nidzo, kad dobijes poziciju i sam ostanes iznenadjen.

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Naravno da ce ostati dosljedni i da ce uzimati pare od Drzave koju ne vole pogotovo ovi zamaskirani cetnici pd Demokrata

kokan
Gost
kokan

Demokrate ….. hahahahahahahahahaaahahahahahahahaaha

Svetomir
Gost
Svetomir

Posteno, nema sta.

Shimon Sabra
Gost
Shimon Sabra

Bez centa i evidencije, sto dana u najskupljem apartmanu
Nova uprava utvrdiće odgovornost bivšeg menadžmenta “Budvanske rivijere” koji je omogućio koordinatoru DPS-a umisljenom voditelju za Budvu da bez evidencije boravi u najskupljem apartmanu u hotelu “Aleksandar”

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Jasno je i njima sve, zbog toga se i pripremaju za neumitno!

🔊🔊🔊🔊🔊
Gost
🔊🔊🔊🔊🔊

Peres li ruke
😃😃😃

Ah mene
Gost
Ah mene

Sjaši kurta da uzjaše murta. Gori su od drps-a.

Komšija
Gost
Komšija

Ekspertski, nema što

trolikol
Gost
trolikol

Ko ga sisa samo ga poslat kucu bez centa pa neka se tuzi ili moli Joanikija za platu

Send this to a friend