Ekonomija

Kompleks Meljine i drugi put u stečaju

Foto: Boka News

Privredni sud uveo je i drugi put stečaj u kompaniju Meljine kompleks biznismena Duška Kneževića, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Odluka je donijeta nakon što je Apelacioni sud ukinuo rješenje prvostepene sudske instance od 9. avgusta, kojim je stečajni postupak pokrenut na zahtjev izvršne direktorice kompanije Olivere Mihajlović Elez zbog duga od 19.040 eura, te predmet vratio na ponovno postupanje. U međuvremenu je Privredni sud oduzeo Kneževiću upravljačka prava u Meljinama “zbog opasnosti otuđenja imovine i uništavanja dokumentacije”.

Knežević je, i pored odluke suda, medijima saopštavao da je zadržao upravljačka prava, te da sa Vladom pregovara o rješenju za vojnu bolnicu.

Vijeće Apelacionog suda ukinulo je stečaj 2. oktobra i vratilo predmet na ponovno odlučivanje Privrednom sudu “da propisno dostavi sve akte predstavnicima Meljine kompleksa, ponovo zakaže ročište za raspravljanje o postojanju razloga za otvaranje stečaja i odluči o predlogu za njegovo uvođenje””. Ovlašćenja organa firme prenesena su na privremenog stečajnog upravnika Sašu Zejaka, kako bi se spriječila eventualna prodaja ili prebacivanje imovine na neku drugu Kneževićevu kompaniju.

Prvi zahtjev za uvođenje stečaja u Kneževićevoj kompaniji podnijela je 31. jula Mihajlović Elez, koja usljed prezaduženosti firme skoro dvije godine nije mogla da naplati dug od poslodavca. Privredni sud tada je usvojio njen zahtjev i 9. avgusta otvorio stečaj, na šta su predstavnici Kneževićevih kompanija Atlas Cap, Atlas banka i Investbanka Montenegro podnijeli žalbu Apelacionom sudu, koja je usvojena 2. oktobra, i time u kratkom roku ponovo poništena jedna od odluka Privrednog suda.

Send this to a friend