Ekonomija

Konjević: Krivična prijava ako Vlada uđe u privremeno finansiranje bez tehničkog rebalansa

Poslanik SDP Raško Konjević danas hvata grešku za greškom premijera Zdravka Krivokapića, odnosno njegove Vlade i aktivno twituje iznoseći, za jednu Vladu, šokantne propuste.

Prvo je koristeći citate do juče opozicionih, a danas provladinih Vijesti, iznio da je Krivokapić tvrdio da će Nacrt budžeta biti gotov do 20. decembra, a danas da od toga nema ništa. Juče je Krivokapić tvrdio da ga mediji zlonamjerno prozivaju. Zanimljivo bi bilo čuti šta misli danas.

Poslanik Konjević, kojem je zaista dobro krenulo u drugoj sezoni u opozicionim klupama, zatim nastavlja da twituje nakon češljanja zakona nalazi i jasnu odredbu da se nove potrošačke jedinice, odnosno ministarstva ne mogu finansirati odlukom o privremenom finansiranju, već samo postojeće.

Da pojasnimo, Konjević je htio da kaže da bi Vlada mogla zakonito sprovesti svoju odluku morala bi da sprovede “tehnički rebalans” koji je Konjević sugerisao prije nekoliko dana, a Krivokapic odbacio tu mogućnost na sinoćnjem press-u.

Konjević je najavio krivičnu prijavu ako Vlada suprotno članu 37 Zakona uđe u privremeno finansiranje bez “tehničkog rebalansa”, jer je Krivokapić promjenio broj i strukturu ministarstava.

A za privremeno finansiranje sprovodi se 1/12 novca za ministarstva koje prepoznaje godišnji Zakon o budžetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rumija.
Gost
Rumija.

Sto je K9njevicu, sta ti ovdje smeta ne postoje zakonske prepreke. Damo se pitam kako ce se povecati plate u prosveti i zdravstvu kada ministarstvo finansija daje samo 1/12 odnosno mjesecne potrebe na nivou prosle godine. Znaci nema povecanja plata!

Lisboa
Gost
Lisboa

Prijavljuje Konjrbiču,, ada ne očekuje se od tebe da pomogneš no sa prijaviš, prošpibsš i sl

Ja i još mnogo
Gost
Ja i još mnogo

Da je ovaj ovako radio dok je bio u vlasti, danas bi nam bilo mnogo bolje.

King
Gost
King

Na osnovu cega krivicna prijava? Mogli ste nas informisati po kojem osnovu Vlada cini krivicni prekrsaj ako udje u privremeno finansiranje bez tehnickog rebalansa i hocel policija hapsit Vladu zbog toga il ce im napisat kazne po 50 eura 🙂 Konjevic se sad uzbudio i poceo da analizira zakone da kompromituje kredibilitet prof. Krivokapica no dje je bio do sad… Više »

Blist
Gost
Blist

Covjek jasno objasnio dje je krivicno djelo I ne samo to, nego ga I prosle I ove nedelje uci kako treba, al mazga je mazga.

Bambina
Gost
Bambina

Pq covjek ti je lijepo objasnio na osnovu cega krivicna prijava. Procitaj i ostatak teksta ne samo naslov…

King
Gost
King

Procitao sam cijeli tekst al nidje ne pise koja je kazna za taj takozvani krivicni prekrsaj i koje su moguce posljedice za Vladu? Hocel ko iz Vlade u zatvor ako se dokaze krivica il je samo novcana kazna il ce se mozda odluka vlade ponistit nalogom od suda ili nista od nabrojanog. Najlakse je lupat sa krivicnim prijavama bez jasnih… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jedan od rijetkih sposobnih ljudi.

Marko
Gost
Marko

Ovaj Konjevic se sada razradio , ali kao neki novinar za nedeljnik :-), dje je bio kada je trebao da radi i da spasava od ekonomske propasti CG.

Blist
Gost
Blist

Trenutno je veci expert, no cijela vlada.

zabjelo
Gost
zabjelo

Ne mlati Konjevicu

NIKSIC
Gost
NIKSIC

Sta si ti dosad ucinio Rastko ?

Blist
Gost
Blist

Polakote:-)

Kuč
Gost
Kuč

Bravo majstore!!

San
Gost
San

Potpuno je u pravu, i laik može pročitati i razumjeti.
Debakl.

KLM
Gost
KLM

Dje si bio do sada Konjevicu
Jeli ti smeta ova postena vlada
Ocigledno Da
Zasto

Janko
Gost
Janko

Vidimo kako je posteno

Bambina
Gost
Bambina

@KLM postena hhahahahahahahaha

Markoza
Gost
Markoza

Ova vlada ce trajati onoliko koliko izdrze ovo zaduzenje. To ke nedje do proljeca a onda tutu papa. Blage veze ni o cemu nemaju. Obukli odijela stavili prst na celo kao veliki mislioci a ustvari prazne price. Nista od ove vlade.

D.D
Gost
D.D

Samo se nadaj,IQ 60

Sefika
Gost
Sefika

OPEC CE SE ZADUZIT I

Srdjan
Gost
Srdjan

Čuješ ovoga režimskog igrača, 25 godina ste otimali i uništavali imovinu države i sad nakon mjesec dana on našao da pametuje .

KLM
Gost
KLM

Tacno tako

ISTINA
Gost
ISTINA

svaka cast, treba eksperte razbijati na njihovom ekspertskom nivou, vidi se da ne znaju šta rade i zaslužili su krivičnu prijavu

Šuma
Gost
Šuma

Ne treba obracati paznju na pisanije saradnika dijtature i neprijatelja gradjanske drzave. Narocito ne treba za ozbiljno uzimati one koji su pruzali spas diktaturi u momentima kada su gradjani glasovima svrgli diktatore.

Bambina
Gost
Bambina

@Šuma Slazem se. A treba li obracati paznju na zakon?

Realan
Gost
Realan

Probudio se gospodin Konjević iz dugogodišnjeg sna. Pogledao, a do sada je bio slijep i nijem na brojne greške bivše vlasti.

Lola
Gost
Lola

Meni zao ovog covjeka.. Njima i sd najteze pali izbori

NADA
Gost
NADA

NEMOJ GA NIŠTA ŽALIT,MI SMO ZA ŽALJENJE,A KONJEVIĆ JE SVE U PRAVU

Send this to a friend