Ekonomija

Konjević: Ono kad te savjetnik brani, a ne zna šta priča, 10 minuta naše evropske slave

Raško Konjević

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević večeras je saopštio da je najveći pad državnih obveznica posljedica govora koji je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u martu održao pred Odborom za spoljnopolitičke poslove Evropskog parlamenta.

On se na Twitteru osvrnuo na izjavu Abazovićevog savjetnika, Filipa Adžića, koji je u emisiji Argumenti na RTCG kazao da je govor crnogorskog vicepremijera u Evropskom parlamentu, koji je trajao desetak ili petnaestak minuta, “izazvao više pažnje kompletne Evrope prema Crnoj Gori nego svo diplomatsko djelovanje prethodne vlasti u proteklom periodu”.

“Ono kad te savjetnik brani, a ne zna šta priča. 10 minuta naše evropske slave. Kina takođe oduđevljena. Da nijesu možda bili zabezeknuti saopštenim?? Posljedica “istorijskog” govora je najveći pad obveznica od kada je Crna Gora počela da ih izdaje. Kažu da bruka živi dovijeka”, naveo je Konjević na Twitter-u.

<<<Abazovićeva molba oborila vrijednost crnogorskih obveznica<<<

Podsjetimo, potpredsjednik crnogorske Vlade je molbom da dug Crne Gore prema kineskoj Exim banci za auto-put preuzme neka evropska banka, jer je Crna Gora u problemu i neće moći da otplaćuje kredit, srušio vrijednost crnogorskih obveznica na međunarodnom finansijskom tržištu, koje su prije dva dana doživjele najveći pad u istoriji.

On je u martu pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta kazao je da je veliki problem dug prema Kini i zatražio od Evropske unije pomoć kako bi ga Crna Gora vratila.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
RadeEmanonZeljko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade
Gost
Rade

Svaka cast, najbolji si politicar kog imamo.Sve tacno, argumentovano s dokazima.

Emanon
Gost
Emanon

Znaci glavni problem je sto je rekao istinu? Istinu koju svi gradjani znaju dok vi iz bivse vlasti, koji ste najodgovorniji za ovo, cutite.

Zeljko
Gost
Zeljko

Ovaj Adzic tesko razocarenje.

Send this to a friend