Ekonomija

Kovačević: Izgradnja kružnog toka u Spužu stvoriće uslove za bezbjedniji saobraćaj

Foto: PR Centar

Izgradnja kružnog toka u Spužu stvoriće uslove za bezbjedniji i kvalitetniji saobraćaj svih stanovnika Opštine Danilovgrad, a posebno mještana te mjesne zajednice, saopštila je predjednica opštine Zorica Kovačević.

Ona je danas, povodom potpisivanja ugovora o donaciji kojim se Gradnja promet iz Danilovgrada obavezala da će besplatno izgraditi kružni tok u Spužu, kazala da je investicija vrijedna 350.960 eura.

„Opština Danilovgrad uradila je glavni projekat kružne raskrsnice u Spužu, reviziju projekta, elaborat o eksproprijaciji zemljišta, prikupila određene saglasnosti vezane za izmještanje cjevovoda, i na taj način pripremila svu potrebnu dokumentaciju koja je potrebna, shodno ugovoru u roku od sedam dana, kako bi izvođač radova DOO Gradnja promet iz Danilovgrada mogla da pristupi izgradnji kružnog toka u Spužu“, rekla je Kovačević.

Ona je istakla da je izgradnja kružnog toka u Spužu velika donacija za danilovgradsku opštinu, navodeći da nije prvi put da je Gradnja promet toj opštini besplatno donirala projekat.

„Želim u ime rukovodstva lokalne samouprave i u ime svih građana naše opštine da iskažem zahvalnost za dosadašnje donacije i buduće donacije Gradnji promet iz Danilovgrada. Posebno se radujem što je ta donacija u Spužu, gdje gravitira veliki broj stanovnika, njih nekoliko hiljada“, kazala je Kovačević.

Prema njenim riječima, imajući u vidu da je počela rekonstrukcija starog puta, „izgradnja kružnog toka će stvoriti uslove za bezbjedniji i kvalitetniji saobraćaj svih stanovnika naše opštine, posebno mještana iz Spuža“.

„U toku su projektni zadatak i raspisivanje tendera. Nadamo se da ćemo u prvoj polovini naredne godine imati glavni projekat, čime će početi radovi na spajanju glavnog puta sa četiri trake i glavnog puta, starim putem“, navela je Kovačević.

Ona je istakla da su mještani dva najveća vlasnika zemljišta koje se ekspropiše da bi se ovaj kružni tok izgradio dali pismenu saglasnost da neće praviti probleme dok ne dođe procjena od državnog organa.

„Da zahvalim Vladi Crne Gore i Upravi javnih radova što su nam obezbijedili sredstva koja su potrebna za ekspropijaciju zemnljišta na tom dijelu. Kad sve sagledamo, ta investicija će biti preko 430 hiljada eura, što smatram da su ogromna ulaganja u našoj Opštini“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da će za nekoliko mjeseci u Spužu biti izgrađen savremeni kružni tok, koji će, kako je pojasnila, omogućiti da priključke preko Klikovače, Danilovgrada i Spuža, prema Martinićima.

Izvršni direktor Gradnje promet, Sreten Lješević, kazao je da ga raduje činjenica da su donirali danas izgradnju kružnog toka, koji će, kako je rekao, da bude bezbjedniji za saobraćaj sugrađana i učesnika u saobraćaju.

„Danas je 150 godina od osnivanja Danilovgrada, a naša firma postoji više od 30 godina. Uvijek smo se trudili da učinimo nešto za Opštinu Danilovgrad i naše sugrađane. Ovo nije naša prva donacija. Odavno smo bili dobitnici nagrada i donirali fontanu Danilovgradu, nekoliko nasipanja puteva, asfaltiranje. Uvijek smo se trudili da izađemo u susret Opštini i sugrađanima“, istakao je Lješević.

Predsjednik Mjesne zajednice Spuž, Dario Đuričković, kazao je da mještane Spuža nimalo nije začudila činjenica da je Gradnja promet donator kružnog toka u Spužu, jer to, kako je podsjetio, nije prva njihova donacija.

„Htio bih da se zahvalim u ime svih građana i mještana Spuža na ovoj donaciji. To je raskrsnica koja nije imala žrtava, ali sad ćemo dobiti jedan moderan i bezbjedan vid raskrsnice. Ovak kružni tok će u velikoj mjeri olakšati saobraćaj, imajući u vidu da radi stari put, dionica od KP doma do Rogama“, kazao je Đurčković

Odbornik u Skupštini opštine Danilovgrad, Jovan Marković, kazao je da postoji kontinuitet ulaganja i razvoja mjesne zajednice Spuž.

„Ova donacija za nas mještane Spuža i za Opštinu Danilovgrad puno znači. Imaćemo jednu modernu saobraćajnicu, moderan kružni tok, koji će doprinijeti daljem razvoju našeg mjesta“, istakao je Marković.

On je kazao da u Spužu renoviraju i kompletan most.

„Imamo niz investicija kao što je zgrada odmah na ulazu u Spuž, sa pratećom okolinom koja će cijela biti renovirana i dodata parking mjesta“, rekao je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Svaka čast Radomiru, dobri nas komsija

rambo
Gost
rambo

Nije problem obisao sam ove EU zemlje, oni u seoska podrucija imaju toga i petlji pa niko nista ne prica a kod nas radi se kruzni kada je neznam sta u pitanju nevjerovatno….

DjuroVIVAX💯
Gost
DjuroVIVAX💯

Jedna ulica u mjestu jedan kruzni tok. Ovo moze samo DPS.

Mara
Gost
Mara

A da zorica uplati jos 40iljada pa da bude i cvjece oko kruznog

Jasarko
Gost
Jasarko

Lijepo bi i legao jedan most preko Zete nedje prije KPD….Tako bi se povezalo stanovnistvo koje kruzi do Spuza pa sa mosta lijevo…

Ekolog
Gost
Ekolog

Savremeni kruzni tok ?! E srecno bilo da i spuzani dobiju kruzni tok i to gratis.

Hacket
Gost
Hacket

Sta ce kruzni tok u spuz?

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Neka naprave dva.na jedan da se zamotaju a na drugi odmotaju.i jedne semafore u dg.

Send this to a friend