Ekonomija

Kovačević: Vlada da kupi Željezaru od novca EPCG

Marko Kovačević

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević predložio je nakon razgovora sa Željezarcima koji štrajkuju glađu na krovu fabrike da Vlada kupi Željezaru od novca koji joj je prošle godine ustupila Elektroprivreda Crne Gore.

Obećao je da će tokom dana kontaktirati premijera Dritana Abazovića, potencijalnog investitora Miodraga Daku Davidovića i predsjednika Upravnog odbora Elektroprivrede Milutina Đukanovića.

Radnici Željezare koji su proveli noć na krovu fabrike štrajkujući glađu, blokirali su sinoć kapiju transporta i poručili da u Željezaru može ući samo premijer Dritan Abazović. Traže od predsjednika Vlade da država preuzme Željezaru.

“Nama su kao lokalnoj upravi mogućnosti ograničene,ali smo uvijek bili uz radnike. Na osnovu informacija koje su nam u prethodnom periodu bile javno dostupne, sa radnicima sam razgovarao o ideji da vidimo da li postoji mogućnost, s obzirom na to da je EPCG Vladi ustupila dobit od 30 miliona eura-da država sa tim novcem kupi Željezaru, da je na upravljanje Elektroprivrediili ili napravi proizvod koji bi bio primamljiv stranim investitorima”, kazao je Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanin 083
Gost
Nikšićanin 083

A Epcg u minusu 100 miliona.. 🤣

Nikšićanin 083
Gost
Nikšićanin 083

Epcg u minusu 100 miliona 🤣

prkosi
Gost
prkosi

kako bi ona agencija sto nije dala da se spas MA ili sto bi sa KAP da ne pricamo o malim privatnicima sto zatvorise svoje poslove ……ako firma nije profitabilna gasi …nema subvencija i poklanjanje resursa da bi neko primio platu koju nije zaradio

Danjo
Gost
Danjo

Koje su ovo ideje momka koji nikad u zivotu nista nije radio osim bukanja..Imamo mi rupe prijatelju moj na sve strane a 300 a ne 30 miliona je malo da pokrpi sve to samo zdravsto je kratko ko zna koliko a dje su sad nadolazeca povecanja penzija…od cega ce se to placati mislim da Ni Damjanovic ne zna..

vuk
Gost
vuk

Vlada ako će da pomogne željezari obavezno to da uradi sa Aluminijskim i Montenegro airlinesom koje je ugasila….

Mrki PG
Gost
Mrki PG

Kupi je ti od tvojih para pa se onda igraj s njom.

123
Gost
123

Prosto se divim pameti ovog momka. Blago majci. 😂😂😂😂😂😃

Laban
Gost
Laban

Zašto nisu ,upravo preko EPCG, sačuvali KAP

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Neznalica zakona i dalje ne razumije da ovo što predlaže je komunizam a ne crkveno četništvo.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Kakvo olako shvatanje važećih zakona i definitivno zaustavljanje u pristupu EU. Samo neznaveni ili zlonamjerni to mogu. Ovo je kombinacija oba.

Zagor
Gost
Zagor

Kako nece zeljezaru koja je u gubicima otkad je napravljena..i da se uhljebe ovi vasi agitanti kao u epcg kako ne subara

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Druze zeljezara je nekad hranila pola Niksica no ti nemas pojma o tome…dok je nijesu ovi tvoji simpatizeri opeljesili…

prkosi
Gost
prkosi

da nekad kad je Jugoslavija bila zatvorena i kad su carine cuvale njenu industriju …cim su granice pustene sve YU fabrike od Slovenije do Makedonije su morale proci kroz otpustanje radnika i modernizaciju neko je to urado bolje i strucnije ali svakako samo 10-20 % firmi stare YU je opstalo a br radnika je visestruko smanjen.

Enar
Gost
Enar

Ne no od izdavanja plaza u Budvu.

Nik
Gost
Nik

Ovo je kapacitet!!

Subara
Gost
Subara

Hahahahahhahahahahah
Neka Maka, neka Makiceeeeeeee…
Hahahahahhahahahahaha
Nego dokle je predmet onaj oko tebe, negiranja genocida???????????????

Danica
Gost
Danica

Zašto onda nebi Epcg kupila i kap, Polimku, primorku, hotele idr firme diljem Cg! Kakav populista, nije doveo ni jednu investiciju kao i dps pljačkaši

marius
Gost
marius

Pa onda u paketu sa lukom Bar ,sve da za neku “sicu “, prodate Srbiji . Jeste li to naumili?

Send this to a friend